به گزارش صد آنلاین، مجید جلالی کارشناس فوتبال در گفت و گو با خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان درباره ارزیابی اش از نتایج سرخابیها در لیگ نخبگان آسیا اظهار کرد: آنچه به وضوح میشود مشاهده کرد، عقب ماندگی که ما نسبت به فوتبال تیمهای آسیایی پیدا کردیم و این موضوع کاملا مشهود و فوق العاده نگران کننده است. بازی پرسپولیس برابر النصر که نگاه میکردم که بعضی از نفرات اصلی این تیم عربستانی در این بازی نبودند. اما بازیکنان این تیم از لحاظ سطح مهارتهای فردی هم با پرسپولیسیها قابل قیاس نبودند.
او افزود: بازیکنان پرسپولیس به شدت میدویدند و درگیر میشدند، اما آنها حتی قواعد درگیر شدن هم بلد نبودند و در اغلب یک به یکها میباختند. آماری از جام جهانی ۲۰۱۴ داریم و این آمار خیلی جالب است. تیم ملی فوتبال ما در جام جهانی ۲۰۱۴ از نظر تعداد شرکت در درگیریهای یک به یک دفاعی در رتبه دوم جهان قرار گرفت، اما از نظر موفقیت در درگیریهای یک به یک دفاعی تیم ۳۲ جام جهانی شدیم. اکنون از آن موقع نزدیک به ۱۰ سال میگذرد و ما هنوز میبینیم که در این تیمهای خودمان به خصوص در بازی پرسپولیس با تیم النصر به وضوح مشاهده میشد که بازیکنان ما در درگیریهای یک به یک دفاعی با سرعت، انگیزه و غیرت زیاد شرکت میکردند، اما درصد بالایی از این یک به یکها را میباختند. این موضوع را تا حدی در بازیهای استقلال، تراکتور و سپاهان هم میبینید.
جلالی گفت: بنابراین چیزی که واقعیت دارد این است که وقتی تیمهای ما شکست میخورند فکر میکنند مقصر سرمربی است و هر دفعه سرمربی عوض میکنند. در حالی که مشکل تیمهای ما، سرمربی نیست و اولویت دیگری داریم، اما مدیران ما به سراغ عوض کردن مربیان میروند. وقتی ۲، ۳ سرمربی را عوض کردیم و دیدیم که چیزی تغییر نکرد به سراغ مدیران میرویم و خیلی از وقتها به بازیکنان فحاشی میکنند. ما در موضوعات آموزش نسبت به فوتبال آسیا عقب ماندیم و این عقب ماندگی را ما باید از طریق برنامه ریزی خاص جبران کنیم و هیچ راه دیگری هم نداریم. اگر ما به همین منوال در سالهای بعد هم در مسابقات آسیایی شرکت کنیم باز هم نمیتوانیم کار خود را پیش ببریم. مگر اینکه هر کدام از تیمهای ما ۱۰ بازیکن خارجی بیاورند.
او خاطر نشان کرد: البته همان خارجیهایی که وارد لیگ ما شدند، من کیفیت برتری نسبت به بازیکنان خودمان در این بازیکنان خارجی ندیدم. ما داریم بودجه صرف میکنیم، اما اینها چاره کار و راهکار نیستند. مطمئن باشید که مشکل اساسی ما در درجه اول مربی نیست. اگر ما به مربیان داخلی خودمان هم اعتماد کنیم و یادشان بدهیم این مربیان هم خوب هستند. ما هر دفعه میرویم و هزینههای گزاف میکنیم و سرمربی خارجی میآوریم و آن سرمربی هم با خودش آنالیزور، بدنساز، کمک مربی و دروازه بان میآورد و اینها چاره کار نیستند. فقط یکسری افراد هستند که منفعتهایی دارند که افکار عمومی را تهییج میکنند که هواداران هم خواستار حضور سرمربی خارجی میشوند. ما این همه سال سرمربی خارجی آوردیم، اما به جایی نرسیدیم.
کارشناس فوتبال در پایان گفت: ما باید فکرهای بهتری کنیم و نیروهای خودمان را آموزش بدهیم و آنها را بهینه کنیم و طرح درسها را در آکادمیهای خود هماهنگ کنیم و یک نظام بندی در کل کشور داشته باشیم و بچهها هم یاد بگیرند که چطور درگیر شوند. حفظ توپ فردی مان هم اشکالات زیادی دارد و بازیکنان تیمهای آسیایی را میدیدم که آنها چقدر از ما جلوتر هستند. ما باید این مسائل را حل کنیم و در کنار این به مربیان خودمان هم اطمینان کنیم. این روندی که داریم میرویم ما را به جایی نمیرساند./ ورزش سه