آخرین اخبار
۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۵:۴۷
بازدید:۳۴۵۳
بازار سهام امروز روندی متفاوت از روزهای پیشین را دنبال کرد و با ریزش 95 هزار واحدی شاخص کل بورس، عقبگرد 30 هزار واحدی شاخص هم‌وزن و خروج بیش از چهار هزار میلیارد تومانی پول حقیقی، بازیگران این صحنه را غافلگیر کرد. اکنون معامله‌گران به دنبال پاسخی برای علت سقوط امروز بورس هستند.
کد خبر : ۱۴۶۸۶

به گزارش تجارت‌نیوز، معاملات بازار سهام در دومین روز کاری هفته متفاوت بود. معامله‌گران تنها در پنج دقیقه ابتدایی دادوستدها شاهد رشد 13 هزار واحدی شاخص کل بودند و پس از آن اصلاح سنگین شاخص جای رشد را در بازار گرفت.

در پایان معاملات امروز بورس، شاخص کل با کاهش 3.75 درصدی به محدوده دو میلیون و 440 هزار واحدی رسید و سطح حمایتی دو میلیون و 500 هزار واحدی را شکست. امروز همچنین بیش از چهار هزار میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد. با وجود سقوط شاخص‌های بازار اما ارزش معاملات خرد در محدوده 21 هزار میلیاردی قرار گرفت.

نزول بازار در حالی است که شاخص کل بورس و صنایع بازار حدود یک ماه کامل روی مدار رشد بودند و اکنون شاخص پس از مدت‌ها اصلاح نسبتا سنگینی را تجربه کرده است. کارشناسان عقیده دارند افت بازار سهام یک اصلاح درون کانالی است و  تالار شیشه‌ای در روزهای آینده سبزپوش خواهد شد.

نشانه‌های نزول در بازار

امیرعلی امیرباقری، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز درباره علت ریزش بورس گفت: « از تایم پیش‌گشایش، نشانه‌های عرضه گسترده در بازار مشهود بود.»

تبلیغات توسط تجارت‌نیوز
یکتانت

وی ادامه داد: «برای افت شاخص باید چند نکته را مدنظر قرار داد. در هفته‌های گذشته شاهد رشد یکنواخت بین تمام سهام و گروه‌ها بودیم و این رشد نسبت به اقبال سهامداران شدت و ضعف داشت.»

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: «نکته اساسی اینجاست، زمانی که بازار وارد فضای سوددهی می‌شود عده‌ای مبادرت به شناسایی سود می‌کنند که نتیجه آن اصلاح بازار است.» امیر باقری تاکید کرد: «تفاوت زیادی بین اصلاح و ریزش وجود دارد.»

وی ادامه داد: «در ریزش و اصلاح دو پارادایم p/e و فاندامنتال را مد نظر قرار می‌دهیم. p/e بازار وارد فاز حبابی شده و p/eها از فاز نرمال خود فاصله گرفته‌اند که این حالت در بازار وجود دار؛ یا اینکه فاندامنتال اقتصاد دستخوش تغییر شده است که در حال حاضر چنین روندی وجود ندارد و حتی چشم‌انداز میان‌مدت و کوتاه‌مدت نیز برای آن متصور نیستیم. این بدان معناست که در حال حاضر بحث اصلاح مطرح است.»

عملکرد حقوقی‌ها در بازار

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به عرضه حقوقی‌ها گفت:«در روزهای گذشته حقوقی‌ها بدون برنامه و شتاب‌زده عرضه‌هایی داشتند. این عرضه‌ها می‌توانست با برنامه باشد و به‌ جای اینکه بازار را سرکوب کند، تقاضا را کنترل می‌کرد. در حقیقت حقوقی‌ها با عرضه‌های افسارگسیخته این پنیک یا استرس شدید را در کلیت بازار سرمایه ایجاد کردند.»

امیرباقری توضیح داد: «اصلاح امروز بازار را می‌توان اصلاح درون‌کانالی در نظر گرفت و با توجه به دست به دست شدن سهام و چرخش نقدینگی در بین گروه‌های مختلف، این اصلاح باید رخ می‌داد و قطعا این اصلاح با ریزش نیمه دوم سال 99 متفاوت است.»

وی اظهار کرد: «هنوز تعدادی از سرمایه‌گذاران به صورت مثالی و ذهنی ترس از ریزش سال 99 را دارند و با کوچک‌ترین منفی اقدام به فروش سهام خود می‌کنند. همین موضوع موجب وجود اضطراب در بازار می‌شود که خود مولد و مولود پنیک است.»

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، تالار شیشه‌ای روزهای آینده به تعادل می‌رسد.

حرکت بورس به سمت ارزش ذاتی

امیرباقری تشریح کرد: «ما با سیستم‌های پیچیده اقتصادی و اجتماعی مواجه هستیم که این سیستم‌ها حافظه و خاصیت یادگیری دارند. از سوی دیگر ریزش سال 99 باعث ایجاد ترس و اضطراب در برخی از سرمایه‌گذاران آماتور می‌شود و در نهایت این افراد حاضرند سهام خود را به هر قیمتی بفروشند.»

وی با اشاره به سال 99 گفت: «تفاوت معناداری بین سال 99 و اکنون وجود دارد. در سال 99 دلار بازار آزاد رد محدوده 25 تا 27 هزار تومان بود و بازار با انتظار دلار 40 هزار تومانی، معامله می‌کرد. در حالی که امروز دلار بازار آزاد بیش از 50 هزار تومان است و انتظارات تورمی باعث شده که دلار در قیمت‌های بالاتری در ذهن سرمایه‌گذاران قرار بگیرد.»

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: «هنوز سهامی هستند که به سقف سال 99 نرسیده‌اند و بنابراین p/eهای افسارگیسخته در بازار نداریم و بورس را می‌توان در حالت تعادل با فضای اقتصادی دید.»

امیرباقری گفت: «بازار سرمایه به سمت ارزش ذاتی خود حرکت می‌کند و این رشدهای اخیر جبران عقب‌ماندگی بازار نسبت به داده‌های تورمی و بازارهای موازی است.»

با توجه وضعیت بازار به نظر می‌رسد شاخص کل، یک روند اصلاحی کوتاه‌مدت را تجربه کند و پس از آن دوباره با روندی صعودی عقب‌ماندگی‌های دو سال اخیر خود را جبران کند.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها