آخرین اخبار
۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰
خطرات مصرف زیاد سدیم و روش‌های کاهش آن
بازدید:۲۰۷
سازمان جهانی بهداشت (WHO) هشدار داده است که مصرف زیاد سدیم در رژیم غذایی سالانه منجر به مرگ ۱٫۹ میلیون نفر در سراسر جهان می‌شود. با این هشدار، این سازمان دستورالعمل‌های جدیدی برای کاهش خطرات ناشی از مصرف بیش از حد سدیم و پیشنهاد جایگزینی نمک‌های کم‌سدیم ارائه کرده است.
کد خبر : ۱۴۵۸۵۵

به گزارش صدآنلاین، اگرچه سدیم یک ماده معدنی ضروری برای بدن است، مصرف بیش از حد آن می‌تواند خطرات جدی مانند بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا و نارسایی کلیه را به همراه داشته باشد. افزایش سطح سدیم در خون باعث فشار بیشتر به کلیه‌ها می‌شود و حجم خون را افزایش می‌دهد که در نتیجه به افزایش فشار خون و آسیب به رگ‌ها منجر می‌شود.

 

 

 

سازمان جهانی بهداشت توصیه می‌کند که مردم مصرف نمک معمولی را کاهش داده و به جای آن از نمک‌های کم‌سدیم استفاده کنند. نمک‌های غنی‌شده با پتاسیم به‌ویژه به عنوان یک جایگزین مناسب شناخته شده‌اند که می‌توانند در حفظ طعم غذاها نیز کمک کنند.

 

 

 

سازمان جهانی بهداشت پیشنهاد کرده که افراد برای کاهش مصرف سدیم، از غذاهای فوق فرآوری‌شده خودداری کنند، نمکدان را از سر سفره بردارند و هنگام پخت‌و‌پز به جای نمک از سبزیجات معطر و ادویه‌ها استفاده کنند. انتخاب محصولات کم‌سدیم و استفاده از نمک پتاسیمی نیز می‌تواند در این زمینه مؤثر باشد.

 

 

 

جایگزینی نمک‌های کم‌سدیم و پتاسیمی در رژیم غذایی می‌تواند علاوه‌بر کاهش خطرات مرتبط با سدیم، به تعادل تغذیه‌ای کمک کند. با این حال، مصرف زیاد پتاسیم برای افراد مبتلا به مشکلات کلیوی ممکن است خطرناک باشد، بنابراین توصیه می‌شود قبل از تغییرات در رژیم غذایی با پزشک مشورت شود.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر