آخرین اخبار
۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۵
حکم موی گربه در لباس نمازگزار از دیدگاه فقهی مراجع تقلید
بازدید:۱۶۷
نگهداری از حیوانات در خانه یکی از موضوعات رایج در زندگی امروز است که در دین اسلام احکام خاص خود را دارد. از جمله حیواناتی که در این باره سوالات متعددی مطرح شده است، گربه است.
کد خبر : ۱۴۳۰۸۸

به گزارش صدآنلاین، در اینجا به بررسی حکم شرعی موی گربه و تاثیر آن بر نماز می‌پردازیم.

 

 

حکم موی گربه در خانه از دیدگاه مراجع تقلید

آیت‌الله امام خمینی (ره):
لباس نمازگزار باید از اجزای حیوانات حرام گوشت نباشد و اگر مویی از آن همراه نمازگزار باشد، نماز او باطل است. در صورتی که رطوبت یا آب دهان گربه بر بدن یا لباس نمازگزار باشد و تر باشد، نماز باطل می‌شود، اما اگر خشک شده باشد و عین آن برطرف شده باشد، نماز صحیح است.

آیت‌الله خامنه‌ای:
اگر موی گربه یا آب دهان آن در لباس نمازگزار باشد، نماز باطل است. همچنین اگر موی حیوان حرام گوشت به لباس نمازگزار بچسبد، نماز باطل است.

آیت‌الله سیستانی:
وجود یک موی گربه بر لباس نمازگزار، نماز را باطل نمی‌کند. اما اگر آب دهان یا رطوبت دیگری از حیوان حرام گوشت بر بدن یا لباس نمازگزار باشد، تا زمانی که تر باشد، نماز باطل است. اگر خشک شود، نماز صحیح است.

آیت‌الله تبریزی:
حکم مشابه به آیت‌الله امام خمینی است و اگر موی حیوان حرام گوشت به بدن یا لباس نمازگزار بچسبد، نماز باطل می‌شود.

آیت‌الله روحانی:
لباس نمازگزار باید از اجزای حیوان حرام گوشت نباشد و اگر مویی از آن به بدن یا لباس نمازگزار بچسبد، نماز باطل است. اگر رطوبت حیوان حرام گوشت بر بدن یا لباس نمازگزار باشد، چنانچه تر باشد، نماز باطل خواهد بود.

آیت‌الله سبحانی:
اگر موی حیوان حرام گوشت به بدن یا لباس نمازگزار بچسبد، نماز اشکال دارد. همچنین اگر آب دهان یا رطوبت حیوان حرام گوشت به بدن یا لباس نمازگزار برسد و تر باشد، نماز باطل است، اما اگر خشک شود، نماز صحیح است.

آیت‌الله صافی گلپایگانی:
حکم مشابه به آیت‌الله امام خمینی است و نماز با وجود موی گربه یا رطوبت آن باطل است.

آیت‌الله علوی گرگانی:
اگر موی گربه همراه نمازگزار باشد، نماز باطل است و در صورت وجود رطوبت از حیوان حرام گوشت، اگر تر باشد، نماز باطل است، و اگر خشک شود، نماز صحیح است.

آیت‌الله مکارم شیرازی:
لباس نمازگزار باید از اجزای حیوان حرام گوشت نباشد و اگر مویی از آن همراه نمازگزار باشد، نماز باطل است. رطوبت حیوان حرام گوشت نیز اگر تر باشد، نماز را باطل می‌کند.

آیت‌الله موسوی اردبیلی:
حکم مشابه به سایر مراجع تقلید است. اگر موی حیوان حرام گوشت به بدن یا لباس نمازگزار بچسبد، نماز باطل است و اگر رطوبت حیوان حرام گوشت باشد و تر باشد، نماز باطل خواهد بود.

 

 

 

نتیجه‌گیری:

در مجموع، اکثر مراجع تقلید معتقدند که اگر موی گربه یا رطوبت آن (آب دهان یا بینی) به بدن یا لباس نمازگزار بچسبد و تر باشد، نماز باطل خواهد بود. اگر خشک شده و عین آن برطرف شود، نماز صحیح است. همچنین، لباس نمازگزار باید از حیوانات حرام گوشت، مانند گربه، نباشد و حتی اگر مویی از آن همراه نمازگزار باشد، نماز باطل خواهد بود.

در خصوص نگهداری گربه، بیشتر مراجع تقلید اشکالی در نگهداری آن نمی‌بینند، اما باید مراقب بود که فضولات گربه یا رطوبت آن به بدن یا لباس نمازگزار نرسد.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها