آخرین اخبار
۰۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۴
ترامپ بدنبال شکست همیشگی چین و روسیه
بازدید:۲۰۴
صد آنلاین | اخیراً دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را برای تامین زیرساخت‌های هوش مصنوعی با هدف پیشی گرفتن از کشور‌های رقیب در فناوری‌های حیاتی تجاری اعلام کرده است.
کد خبر : ۱۴۱۲۸۰

به گزارش صد آنلاین،  اخیراً دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را برای تامین زیرساخت‌های هوش مصنوعی با هدف پیشی گرفتن از کشور‌های رقیب در فناوری‌های حیاتی تجاری اعلام کرده است. ترامپ که پروژه «استارگِیت» را بزرگ‌ترین پروژه زیرساخت‌های هوش مصنوعی در تاریخ می‌داند، می‌گوید که این سرمایه‌گذاری مشترک، ساختن مراکز متعدد داده در این کشور را به انجام رسانده و بیش از ۱۰۰ هزار شغل جدید در ایالات متحده ایجاد می‌کند.

 

این شرکت‌ها، همراه با سایر حامیان سهام Stargate، میلیارد‌ها دلار را برای سرمایه‌گذاری فوری متعهد شده‌اند و انتظار می‌رود که سرمایه‌گذاری باقی مانده در چهار سال آینده انجام شود. 

پروژه «استارگِیت» چیست؟

همانطور که وب‌سایت شهرآرانیوز نوشته این یک سرمایه گذاری مشترک بین شرکت‌های OpenAI، Oracle، SoftBank و MGX است که قصد دارد تا ۵۰۰ میلیارد دلار در چهار سال آینده برای ایجاد مراکز داده جدید مورد نیاز برای توسعه پروژه‌های هوش مصنوعی در ایالات متحده سرمایه گذاری کند. بر اساس بیانیه OpenAI، اولین تزریق ۱۰۰ میلیارد دلاری فوراً آغاز خواهد شد و شرکت‌های Arm، NVIDIA و Microsoft این فناوری را ارائه خواهند کرد.

بازیگران کلیدی در تامین مالی پروژه «استارگِیت» چه کسانی هستند؟

شرکت OpenAI که یک سازمان تحقیقاتی هوش مصنوعی در ایالات متحده است و همگان آن را به عنوان توسعه دهنده ChatGPT می‌شناسند یکی از اصلی‌ترین سرمایه گذاران است. اوراکل هم یکی از بزرگترین اپراتور‌های مرکز داده ایالات متحده است و SoftBank یک شرکت هلدینگ سرمایه گذاری چندملیتی ژاپنی است که بیشتر به دلیل سرمایه گذاری در شرکت‌ها و استارت آپ‌های متمرکز بر فناوری شناخته می‌شود. MGX یک شرکت سرمایه گذاری مستقر در امارات متحده عربی است که بر هوش مصنوعی و فناوری پیشرفته تمرکز دارد.

 

این پول‌ها کجا می‌رود؟

هوش مصنوعی به مقدار قابل توجهی زیرساخت و قدرت نیاز دارد. به منظور آموزش، حل بسیاری از مشکلات به طور همزمان و ذخیره و پردازش مجموعه داده‌های بزرگ، سیستم‌های هوش مصنوعی به رایانه‌های قدرتمند و دستگاه‌های پرقدرت نیاز دارند. برای این کار نیاز به امکاناتی با هزاران تراشه کامپیوتری، سخت افزار و نرم افزار وجود دارد. وقتی بیانیه‌های اخیر OpenAI را می‌خوانیم، متوجه می‌شویم که در سراسر ایالات متحده مخصوصاً در تگزاس، در حال ارزیابی پروژه‌های جدید ساخت می‌باشند.

آیا محدودیت‌های قبلی در توسعه هوش مصنوعی تغییر کرده است؟

در اکتبر ۲۰۲۳، جو بایدن، رئیس جمهور وقت آمریکا، در بحبوحه نگرانی فزاینده در مورد اثرات بالقوه این فناوری بر همه چیز، از امنیت ملی گرفته تا سلامت عمومی، فرمان اجرایی گسترده‌ای را برای تنظیم توسعه هوش مصنوعی صادر کرد. این دستورات شامل مقرراتی بود که توسعه دهندگان قدرتمندترین مدل‌های هوش مصنوعی باید کار خود را به دولت اطلاع دهند و نتایج تست ایمنی را به اشتراک بگذارند.

 

اما در اولین روز کامل ریاست جمهوری خود، ترامپ این دستورات را لغو کرد و استارگیت و سایر پروژه‌های هوش مصنوعی مستقر در ایالات متحده دیگر مشمول دستورالعمل‌های توسعه ملی نخواهند بود، اگرچه ایالت‌ها ممکن است همچنان محدودیت‌هایی اعمال کنند. تصمیم ترامپ مورد استقبال بسیاری از بخش‌های جامعه هوش مصنوعی قرار گرفت. استیو دل بلانکو، مدیر عامل NetChoice، یک گروه لابیگری که از سرمایه گذاری آزاد در اینترنت حمایت می‌کند، می‌گوید: با لغو قوانین محدود کننده بایدن در تولید انرژی و توسعه هوش مصنوعی، رئیس جمهور جدید، آمریکا را به سمتی هدایت می‌کند که در ایجاد بهترین فناوری در جهان مسلط بماند.

انگیزه‌های ژئوپلیتیک پشت Stargate چیست؟

چنین انحصاری همچنین اقتصاد سایر کشور‌ها را بیشتر به فناوری ایالات متحده وابسته می‌کند و از طریق کنترل صادرات، اهرم سیاسی زیادی به واشنگتن می‌دهد. هاس که همچنین رئیس هیئت مدیره کنفدراسیون آزمایشگاه‌های تحقیقات هوش مصنوعی در اروپا یعنی CAIRNE را بر عهده دارد می‌گوید: «آن‌ها [کشور‌هایی غیر از ایالات متحده]حاکمیت فناوری را از دست خواهند داد و سایر بخش‌های وابسته به هوش مصنوعی نیز از نظر رقابتی آسیب خواهند دید».

هشدار‌ها در مورد قدرت هوش مصنوعی در آینده سیاره ما چیز جدیدی نیست و کشور‌ها سال هاست که برای مدیریت اثرات آن سازگار شده‌اند. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در سال ۲۰۱۷ گفت: «هر کسی که رهبر این حوزه شود، حاکم جهان خواهد شد.»

در همان سال، چین برنامه‌های خود را برای تسلط بر تجارت هوش مصنوعی تا سال ۲۰۲۵ ترسیم کرد و تسلط ایالات متحده در این بخش را به چالش کشید. هاس می‌گوید: «هرکسی در رقابت فناوری رهبری را به دست بگیرد، از مزایای اقتصادی عظیمی برخوردار خواهد بود و این همان چیزی است که ایالات متحده می‌خواهد از آن محافظت کند و هرچه بیشتر در آن پیش برود.»

منبغ : برترین ها 
اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها