نویسنده: کارولین برایت
به نظر می رسد جدایی ایالات متحده امریکا از خاورمیانه پایان حمایت بی قید و شرط امریکا از اسرائیل باشد. ایران با توجه به موفقیت های اخیر دیپلماتیک خود، از جذب متحدان جدید برای جنگ با اسرائیل را پنهان نمی کند.
یاکوف آمیدور، رئیس سابق شورای امنیت ملی اسرائیل در این باره گفت: «جنگ بسیار نزدیکتر از صلح است و ایران پس از دستیابی به توافقات تنش زدایی با کشورهای عربی اعتماد به نفس بیشتری دارد. در این صورت من فکر می کنم ما باید برای جنگ آماده شویم.»
روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارونوت با استناد به اطلاعات محرمانه ادعا می کند که «بنیامین نتانیاهو در نشست کابینه امنیتی در اوایل ماه جاری هشدار داد که اسرائیل در مقیاس بزرگتر و در چند جبهه وارد درگیری می شود.»
یونی بن مناخیم، تحلیلگر مرکز امور عمومی بیت المقدس، تاکید میکند که اسرائیل باید با راهبرد «جبهههای متحد» که توسط سردار قاسم سلیمانی طراحی شده است، مقابله کند.
مردخای کیدار، محقق در دانشگاه بار-ایلان، تأکید میکند که ایران قصد دارد با ترکیبی از تمام نیروهایی که در چندین کشور عربی اختیار دارد، به اسرائیل حمله کند. این احتمال وجود دارد که ایران از خاک خود چیزی را پرتاب نخواهد کرد تا خود را در معرض تلافی قرار ندهد.
در سوریه هفده واحد مسلح و آماده جنگ از شبه نظامیان فاطمیون، زینبیون، نجباء، حزب الله، تیپ ابوالفضل، عصائب اهل الحق، تیپ خراسانی و غیره را در اختیار دارد. ایران تعداد زیادی موشک و پهپاد به سوریه منتقل کرده است که آماده پرتاب هستند. در عراق، دهها شبهنظامی مسلح به موشک و پهپاد را در اختیار دارد و در یمن، حوثیها موشکهای دوربرد ایرانی و پهپادهایی دارند که میتوانند به اسرائیل برسد. در غزه، حماس و جهاد اسلامی فلسطین موشک هایی دارند که می توانند نیروهای دفاعی و پایگاه های نیروی هوایی اسرائیل را خنثی کنند.
ایران محاسبه کرده است که ذخایر موشکهای ضد موشکی اسرائیلیها در دو سه ساعت اول تمام میشود و پس از آن آسمان اسرائیل باز میشود و نیروی هوایی آن تضعیف می شود.
پس از حملات سایبری و بارش موشک و پهپاد بر پایگاه های نظامی و زیرساخت های غیرنظامی، حملات زمینی هماهنگ از لبنان، سوریه و غزه انجام خواهد شد که به نیروهای زمینی اسرائیل حمله خواهند کرد تا هر چه سریعتر به شهرک های یهودی نشین برسند.
روسیه و چین از هر دو طرف خواهند خواست تا خشونت را متوقف کنند، اما این دو کشور آشکارا از ایران حمایت خواهند کرد و اطلاعاتی را در مورد آنچه در اسرائیل اتفاق میافتد در اختیار آن قرار خواهند داد. ترکیه خواستار پایان دادن به خشونت خواهد شد، اما به طور ضمنی از ایران حمایت خواهد کرد. در سرتاسر جهان عرب و اسلام، تودهها حمایت خود را از ایران نشان خواهند داد، همانطور که از سید حسن نصرالله در جنگ دوم لبنان در سال 2006 حمایت کردند.
امریکا و اروپا مداخله نظامی نخواهند کرد و برخی حمله ایران را فرصتی برای خلاص شدن از شر این «مخمصه ای» میدانند که اسرائیل سالها نماینده آن بوده است.
اسحاق بارق، ژنرال بازنشسته اسرائیل، به تازگی زنگ خطر عدم آمادگی ارتش اسرائیل در مقابل ایران را به صدا درآورده است. او مدعی است که مقامات سیاسی نمی دانند که تهدید در اطراف اسرائیل چقدر تشدید شده است. به طور خلاصه، آنها با این تصور غلط زندگی می کنند که ارتش اسرائیل شکست ناپذیر است.
مؤسسات تحقیقاتی تأیید می کنند که ارتش اسرائیل «نادیده گرفته» شده و تمام تلاشهای نوسازی بر نیروی هوایی متمرکز شده است، که متأسفانه به نظر میرسد قادر به توقف «سرعت پرتاب موشک، حتی از هدف کوچکی مانند غزه» نیست.
ژنرال بارق میگوید که «تقسیم ملت» اسرائیل بر سر اصلاحات قضایی و «نفرت غمانگیز» بین دو اردوگاه، «مسابقهای سریع به سوی پرتگاه» را تسریع میکند.
منبع: موندافریک