آخرین اخبار
۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۸
واشنگتن و مسکو درباره سرنوشت جنگ تصمیم گیری می کنند
بازدید:۳۰۶
صد آنلاین | کاهش کمک نظامی آمریکا به اوکراین در سال ۲۰۲۴، آمادگی مسکو برای بررسی پیشنهادات صلح، گسترش تحریم‌ها علیه مقامات اتحادیه اروپا در روسیه، اتهام‌زنی زلنسکی به نخست‌وزیر اسلواکی به ایجاد جبهه علیه اوکراین، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.
کد خبر : ۱۳۵۸۰۰
به گزارش صد آنلاین،  روزنامه آلمانی "برلین سایتونگ" گزارش داده است که مذاکرات درباره حل‌وفصل بحران اوکراین در حقیقت باید میان روسیه و آمریکا برگزار شود. این مقاله یادآور شده است: «حتی اگر برخی از کشورهای اروپایی اکنون درباره مسائل مربوط به درگیری اوکراین صحبت کنند، تصمیم‌گیری درباره برقراری آتش‌بس در اوکراین توسط دو ابرقدرت، یعنی آمریکا و روسیه، انجام خواهد شد.»
 
 
 
 
 
 

این روزنامه تأکید کرده که مسائل حیاتی باید به صورت دوجانبه مورد بحث قرار گیرند. علاوه بر این، این گزارش اضافه می‌کند که در برخی موارد، عدم رعایت توافقات خاص غیرقابل قبول است. روسیه مخالف عضویت اوکراین در ناتو است، و اگر غرب بر خلاف این موضوع اصرار کند، قطعاً مذاکرات به شکست منجر خواهد شد.

پیش‌ از این دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا گفته بود که مشتاق دیدار با رئیس‌جمهور روسیه است تا مذاکرات برای حل‌وفصل بحران اوکراین را آغاز کند. ولادیمیر پوتین نیز آمادگی خود برای مذاکره درباره اوکراین را اعلام کرده است.

 

 

 

پنتاگون: آمریکا کمک‌های خود به اوکراین را کاهش داده است

اطلاعات منتشره از سوی پنتاگون نشان داده است که حجم کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین در سال 2024 تقریباً به 19.5 میلیارد دلار رسید که در مقایسه با سال 2023 کاهش یافته است. بخش قابل توجهی از این کمک‌ها به تقویت پدافند هوایی اوکراین اختصاص داده شده است.

نخستین بسته‌های کمک آمریکا در سال 2024 با تأخیر تصویب شدند و کنگره تخصیص بودجه را تنها در ماه مارس تأیید کرد. با این حال، این تأخیر بر روند کلی تأثیری نداشت. در ماه‌های باقی‌مانده از سال، دولت جو بایدن تلاش کرد تا انتقال کمک‌های نظامی را تسریع کند و بخش عمده‌ای از این کمک‌ها را پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ، که برای 20 ژانویه برنامه‌ریزی شده است، به اوکراین برساند.

در ماه آوریل، کنگره بودجه اضافی به مبلغ 60 میلیارد دلار را در چارچوب «ابتکار کمک امنیتی به اوکراین» (USAI) تصویب کرد. این برنامه خرید تجهیزات نظامی جدید از پیمانکاران دفاعی را شامل می‌شود. هم‌زمان، از طریق مکانیزم «اختیار برداشت ریاست‌جمهوری» (PDA)، که امکان انتقال سریع تسلیحات از انبارهای پنتاگون را فراهم می‌کند، بسته‌های کمکی به ارزش یک میلیارد دلار تخصیص داده شد.

ساختار نهایی کمک‌های آمریکا به اوکراین در سال 2024 بدین صورت است: اوکراین از طریق PDA تعداد 18 بسته به ارزش 6.4 میلیارد دلار و از طریق USAI پنج بسته به ارزش 13.088 میلیارد دلار دریافت کرد. این در حالی است که حجم کمک‌های آمریکا در سال 2023 به 24.7 میلیارد دلار و در سال 2022 به 19.875 میلیارد دلار رسیده بود.

 

 

مسکو آماده بررسی پیشنهادات برای حل بحران اوکراین است

سفارت روسیه در جمهوری چک شب گذشته اعلام کرد که مقامات مسکو  آمادگی دارند که هرگونه پیشنهاد جدی و مشخصی برای حل بحران اوکراین را با دقت مورد بررسی قرار دهند. این بیانیه واکنشی به اظهارات یان لیپاوسکی، وزیر امور خارجه جمهوری چک، بود.

در این بیانیه آمده است: «در تاریخ 27 دسامبر 2024، یان لیپاوسکی، وزیر امور خارجه جمهوری چک، ادعا کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، تاکنون تمامی پیشنهادات صلح برای حل بحران اوکراین را رد کرده است. مایلیم این ادعا را توضیح دهیم. در واقع، همان‌طور که رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین بارها تأکید کرده، طرف روسی آماده بررسی هرگونه پیشنهاد جدی و مشخص برای حل بحران اوکراین است.»

سفارت روسیه در پراگ افزود: «ما آماده هرگونه مذاکره‌ای هستیم، مشروط بر اینکه این مذاکرات درباره ریشه‌های اصلی بحران اوکراین و اصولی باشد که رئیس‌جمهور روسیه در تاریخ 14 ژوئن 2024 در نشست با مقامات وزارت امور خارجه روسیه مطرح کرد. نمونه بارز این موضوع، ارزیابی مثبت پوتین از پیشنهاد نخست‌وزیر اسلواکی، روبرت فیتسو، برای ارائه خاک این کشور به‌عنوان محل احتمالی مذاکرات میان مسکو و کی‌یف است. این موضع‌گیری بار دیگر نشان‌دهنده آمادگی مسکو برای بررسی راه‌حل‌های دیپلماتیک برای بحران اوکراین است.»

 

 

 

روسیه تحریم‌ها علیه مقامات اتحادیه اروپا را گسترش داد

وزارت امور خارجه روسیه روز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که مسکو در پاسخ به پانزدهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا، فهرست نمایندگان اتحادیه اروپا که ورودشان به روسیه ممنوع است را به‌طور قابل توجهی گسترش داده است.

در این بیانیه آمده است: «در پاسخ به این اقدامات غیر دوستانه، فهرست نمایندگان نهادهای اروپایی و کشورهای عضو اتحادیه اروپا که مطابق با قانون فدرال روسیه «درباره نظم ورود و خروج از فدراسیون روسیه» (مصوب 15 آگوست 1996) ورودشان به خاک روسیه ممنوع شده، به‌طور قابل توجهی گسترش یافته است.»

وزارت خارجه روسیه  اقدام اتحادیه اروپا در تشدید تحریم‌های ضدروسی را از منظر حقوق بین‌الملل نامشروع خوانده و تأکید کرد که تنها نتیجه آن، کاهش بیشتر اعتبار اتحادیه اروپا در دیدگاه جامعه جهانی است.

این بیانیه همچنین توضیح می‌دهد که فهرست مذکور شامل مقامات نهادهای امنیتی و سازمان‌های کشورهای عضو اتحادیه، شهروندانی از این کشورها که در ارائه کمک‌های نظامی به اوکراین نقش دارند، افرادی که در روسیه مورد پیگیرد قرار دارند، یا کسانی که از مصادره دارایی‌های روسیه و استفاده از آن به نفع کی‌یف حمایت می‌کنند، است.

در اواسط دسامبر، وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا به‌طور رسمی پانزدهمین بسته تحریم‌های اقتصادی و فردی علیه روسیه را تصویب کردند. در واکنش به این اقدام، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرد که این اقدام غیرقانونی است و امنیت انرژی جهانی را به خطر می‌اندازد.

 

 

 

 

گسترش توان نظامی ناتو در اروپا با هدف درگیری با روسیه

الکساندر توکووینین، سفیر روسیه در بلژیک یادآور شد که افزایش توان نظامی ناتو در اروپا، در واقع با هدف آمادگی برای درگیری نظامی با روسیه انجام می‌شود.

این دیپلمات گفت: «در شرایط ادامه درگیری نظامی در اوکراین، ما شاهد افزایش تولیدات دفاعی، گسترش صنایع نظامی کشورهای عضو ناتو، از جمله در اروپا، افزایش بودجه‌های نظامی، و تشدید برگزاری رزمایش‌ها هستیم. متأسفانه در حال حاضر تمرکز مقامات ناتو بر این موارد قرار گرفته است.»

سفیر روسیه در گفت‌وگو با خبرنگاران، سیاست کشورهای ناتو در قبال روسیه را خطرناک توصیف کرده و افزود که این اقدامات اشتباه و غیرسازنده می‌تواند به نتایج غیرقابل پیش‌بینی منجر شود.

پیش‌تر، ویکتور واسیلی‌یف، نماینده دائمی روسیه در سازمان پیمان امنیت جمعی، اعلام کرده بود که ناتو در حال افزایش تعداد نیروهای نظامی و تجهیزات خود در مرزهای روسیه و بلاروس است و ظرفیت‌هایی را برای استقرار سامانه‌های تسلیحات هسته‌ای فراهم می‌کند.

 

 

 

توقع مقامات اوکراینی از آلمان برای پرداخت سالانه 20 میلیارد یورو 

آندری ملنیک، سفیر پیشین اوکراین در آلمان، درخواست کرد که دولت فدرال آلمان حداقل 20 میلیارد یورو کمک مالی سالانه به کی‌یف اختصاص دهد. وی گفت: «ما انتظار داریم که دولت فدرال جدید به طور مستمر کمک‌های نظامی به اوکراین ارائه دهد. ائتلاف آینده باید در چهار سال آتی حداقل 80 میلیارد یورو برنامه‌ریزی کند، یعنی 20 میلیارد یورو در سال اختصاص دهد.»

ملنیک اشاره کرد که آلمان از آغاز بحران اوکراین میلیاردها یورو به کی‌یف کمک کرده است، اما تأکید کرد که این مقدار کافی نیست و باید با قاطعیت بیشتری از اوکراین حمایت کند.

زلنسکی: فیتسو جبهه‌ جدیدی برای مقابله با اوکراین باز کرده است

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، روبرت فیتسو، نخست‌وزیر اسلواکی را متهم کرده است که به دستور ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، جبهه‌ای در عرصه انرژی علیه کی‌یف ایجاد کرده است. 

زلنسکی پیامی در کانال تلگرام خود نوشت: «به نظر می‌رسد که پوتین به فیتسو دستور داده است تا در زمستان، جبهه دوم علیه اوکراین در عرصه انرژی باز کند، آن هم به هزینه منافع مردم اسلواکی. تهدیدهای فیتسو برای قطع عرضه اضطراری برق به اوکراین فقط می‌تواند به همین معنا باشد.»

زلنسکی تأکید کرد که همکاری اسلواکی با کشورهای همسایه، اتحادیه اروپا و ایالات متحده در زمینه تأمین گاز برای این کشور سودمندتر خواهد بود. وی همچنین اقدامات فیتسو را نشانه‌ای از بی‌احترامی به قوانین عمومی اروپا دانست.

 

 

 

درخواست کمک اوکراین از اتحادیه اروپا به دلیل تهدید اسلواکی برای قطع برق 

مقامات رسمی کی‌یف روز شنبه با ارسال درخواست‌هایی به کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا، جامعه انرژی اروپا و شبکه اروپایی اپراتورهای سیستم انتقال برق (ENTSO-E) خواستار واکنش به تهدیدات نخست‌وزیر اسلواکی برای قطع عرضه برق به اوکراین شدند.

گرمان گالوشینکو، وزیر انرژی اوکراین در این باره توضیح داد: «در رابطه با اظهارات مقامات اسلواکی مبنی بر قصد توقف تأمین برق به اوکراین به دلیل قطع ترانزیت گاز، باید گفت که چنین تصمیمی نقض آشکار مقررات اروپایی خواهد بود.»

وی افزود که اوکراین آماده است تا برق مورد نیاز خود را از کشورهای همسایه دیگر تأمین کند و مذاکراتی در این زمینه با شرکا انجام شده است.

در ماه آگوست، زلنسکی اعلام کرد که اوکراین قرارداد ترانزیت گاز با روسیه را که در پایان سال 2024 به پایان می‌رسد، تمدید نخواهد کرد. در مقابل، پوتین در اوایل سپتامبر تأکید کرد که روسیه از ترانزیت گاز از طریق اوکراین صرف‌نظر نمی‌کند و شرکت گازپروم متعهد به اجرای تمامی تعهدات خود بر اساس قراردادهای بلندمدت است.

منبع :تسنیم

 
اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها