منابع آگاه در استان همدان از شائبه تعدیل ۱۲۰ نفر از کارگران فولاد ویان واقع در در ۴۲ کیلومتری جاده همدان تهران به دلیل قطعی مکرر برق و گاز خبر دادند.
سیدمهدی مقدس زاده، مدیرعامل مجتمع فولاد ویان در گفتگو با ایلنا، در پاسخ سوالی پیرامون اخبار مطرح شده از سوی برخی نیروهای مجموعه و رسانههای جمعی، با تکذیب این خبر اعلام کرد: خبر اخراج ۱۲۰ کارگر این کارخانه شایعه است و فعلا تعدیل نیرو نداریم.
او درباره مشکلات قطعی گاز کارخانه فولاد ویان گفت: سال گذشته این کارخانه تولید کننده شمش فولاد آلیاژی سبک ساختمانی یا بیلت، گاز خوراکی داشت اما امسال حتی گاز برای پخت ویز وسیستم گرمایشی کارگران نداریم.
محمد علی شفیع نادری، مدیر داخلی کارخانه فولاد ویان نیز درباره مشکلات این واحد صنعتی به ایلنا گفت: مشکلات فعلی این کارخانه که ناشی از قطعی مکرر برق وگاز کارخانه است درحال حاضر باعث توقف فعالیت کارخانه شده است. مشکل آنجاست که اداره گاز، گاز کارخانههای احیاء که کارشان تولید شمش اسفنجی است را قطع میکنند. اسفنجی ماده اولیه کارخانه فولاد ویان است که در حال حاضر برای خرید آن با مشکل مواجه هستیم و هر سال این وضعیت ادامه دارد تا جایی که از سه تا چهار سال پیش این موضوع تشدید شده است.
او با بیان اینکه اتفاق جدیدی که کارخانه فولاد ویان در سال جاری با آن روبرو است، این است که جدا از محدودیت گاز، محدودیت برق نیز دارد این در حالیست که محدودیتهای برق صرفا برای تابستان بود اما امسال زمستان هم اداره برق واحد تولیدی وصنعتی را محدود کرده است، افزود: محدودیتهای برق تا جایی ادامه دارد که اگر واحدی بخواهد شروع به فعالیت کند حتما باید مجوزهای لازم از اداره برق اخذ کند.
نادری درباره قطعی گاز این کارخانه نیز گفت: حدودا یک هفته اداره گاز تا اتمام مواد اولیه که با تولید همراه بود با این کارخانه مدارا کرد و بعد اقدام به محدودیت گاز کرد. در حال حاضر انبارهای کارخانه پر از محصولات تولیدی است.
او با بیان اینکه حدودا ۵۰۰ کارگر در کارخانه فولاد ویان مشغول کارند، در ادامه درباره شایعه تعدیل ۱۲۰ کارگر این کارخانه گفت: علارغم همه مشکلاتی که داریم تا هم اکنون تصمیمی مبنی بر اخراج نیروی کار گرفته نشده است.
نادری درباره میزان تولیدات این واحد تولید کننده شمشهای فولاد آلیاژی (بیلت) نیز گفت: از سال گذشته تا هم اکنون میزان تولیدات این کارخانه از ۴۵۰ هزارتن به ۱۵۰ هزارتن کاهش پیدا کرد و در واقع از یک سوم هم کمتر شده است.
او در باره سایر مشکلات کارخانه فولاد ویان گفت: جدا از مشکلات محدودیت برق وگاز، این واحد دچار مشکل قیمت تمام شده فولاد در داخل کشور است. رقیبان فولاد «ویان» شرکتهایی هستند که در فرایند تولید مشکلات کمتری دارند. به عنوان نمونه شرکتهای رقیب در فرآیند تولید از معدن گرفته تا نورد خود تولید کنندهاند.
به گفته وی، فولاد اسفنجی در چرخه تولید سه تا چهار مرحله فرآیند ساخت دارد. یعنی سنگ معدن در ابتدا به کنستانتره، گندله و در نهایت به اسفنجی تبدیل میشود که شرکت فولاد ویان ناچارا متحمل همه هزینهای حمل و نقل این چهار مرحله به کارخانه است تا شمش تولید کند این در حالیست که شرکتهای رقیب در همه این مراحل خود تولید کننده اندوبابت آنها هزینهای ندارند به همین دلیل قیمت نهایی محصول تولید شده این شرکتها ارزانتر است.
او گفت: شرکت فولاد ویان دارای یک کوره ۷۰ تنی است که توان رقابت با برخی از شرکتهای رقیب که تا شش کوره ۲۰۰ تنی دارند را ندارد.
کارخانه فولاد ویان همدان که با مدیریت بخش خصوصی فعالیت دارد تولید کننده شمش فولاد آلیاژی سبک ساختمانی یا همان بیلت در همدان است.
انتهای پیام/