به گزارش صد آنلاین، محمدرضا مرتضوی رئیس انجمن صنفی آردسازان با اشاره به تاثیر هوشمندسازی آرد و نان بر میزان مصرف گفت: از همان ابتدا اجرای طرح هوشمندسازی نقاط مبهمی داشت که آیا هدف برنامه نویسان و افرادی که این طرح را پیشنهاد دادند، تعداد فروش نان واحدهای خبازی یا نان مصرفی مردم بوده است؟ چراکه در عمل تاثیری در کاهش میزان آرد مصرفی نداشته است.
به گفته او، محدودیت در تعداد خرید نان به ازای کارت ملی افراد می تواند تا حدودی جلوی هدررفت نان را بگیرد که در این ارتباط باید بدانیم که این امر جزء هدف قانون گذار است یا خیر؟
مرتضوی ادامه داد: علی رغم آنکه بیش از ۲۰۰ همت یارانه به بخش نان داده می شود، اما با هوشمندسازی واحدهای نانوایی نمی توان جلوی هدررفت گرفت، از طرفی دولت تصور می کند که با توزیع آرد یارانه ای، قیمت نان باید ثابت بماند. این درحالی است که سایر هزینه های نانوایی از جمله کارگری و سربار تغییر می کند که براین اساس نانوایان چاره ای جزء اصلاح قیمت یا کاهش وزن چانه ندارند.
رئیس انجمن صنفی آردسازان با بیان اینکه دولت با هوشمندسازی نان تخلفات را هوشمند کرده است، گفت: واحدهای نانوایی به رغم آنکه قیمت نان را بالاتر از مصوب عرضه می کنند، اما در دستگاه تعداد نان بالاتری را می زنند یا نایلون را جزء تعداد نان محاسبه می کنند که به نظر می رسد تمامی مشکلات نان به دخالت های بی مورد برمی گردد و بدیهی است وقتی هرکیلو آرد ۸۰۰ دولت در اختیار واحدهای نانوایی قرار می دهد و قیمت آن در بازار آزاد ۲۰ هزارتومان است، تخلف رخ دهد.
او با تاکید بر پرداخت یارانه در بخش نان باید به مردم گفت: اگر یارانه بخش آرد و نان مستقیم به مردم پرداخت شود، مشکلات این بخش حل شود. درحالیکه هوشمندسازی در بهبود کیفیت آرد و نان اثری نگذاشته است./ جوان آنلاین