به گزارش صد آنلاین، حمید درعلی گفت: بورس کالا در آبان ۱۴۰۳ اقدام به گشایش انبار و تحویل شمشهای نقره با مشخصات معین کرد و از روز ۱۷ آذر ۱۴۰۳ امکان معامله گواهی سپرده شمش نقره با نماد مشخصی در بورس کالا فراهم شد.
وی به بررسی ویژگیهای نقره پرداخت و گفت: نقره قیمت پایینتر و دسترسی آسانتری نسبت به طلا دارد. همچنین این فلز به دلیل نسبتهای پایینتر قیمت به تقاضا و مصرف، پتانسیل رشد بالاتری نسبت به طلا دارد. بسیاری از تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که نقره در دورههایی که تقاضا برای فلزات گرانبها افزایش پیدا میکند میتواند رشد بیشتری را تجربه کند.
درعلی ادامه داد: موضوع دیگر اینکه تقاضای صنعتی است که برای فلز نقره خیلی بیشتر از طلا است و همین تقاضایی که از سمت صنایع مختلف برای نقره به وجود می آید که باعث خواهد می شود که ارزش این نقره و نوسانات قیمتی این فلز در بازار زمانی مختلف بسیار خواهد بود.
تحلیلگر بازارهای مالی، نقره را همانند طلا، فلزی پایدار در مقابل تورم ارزیابی کرد و گفت: نقره از فلزاتی است که مانند طلا در مقابل تورم پایداری بیشتری دارد. این فلز به عنوان یک محافظ در برابر تورم میتواند در سبد دارایی افراد جا داشته باشد زیرا قیمت پایینتر، دسترسی آسانتر و نوسانات قیمتی بیشتری نسبت به طلا دارد. با کنار هم گذاشتن این ویژگی ها میبینیم که این فلز حتی نسبت به طلا میتواند گزینه جذاب تری باشد. به دلیل نوسانات خوب نقره و رشد آن نسبت به طلا بهتر است که سبد ریسک گریزی افراد که شامل طلا است، بیشتر به سمت نقره انتقال داده شود.
وی به چرایی خرید نقره از بورس کالا پرداخت و گفت: خرید نقره از بورس کالا یک فرایند پیچیده و دقیق است که در آن چند مزیت علمی و تخصصی برای خریداران و سرمایهگذاران وجود دارد؛ شفافیت قیمت یکی از مهمترین مواردی است که میتوانیم به آن اشاره کنیم. در بورس کالا قیمتگذاری محصولات بر اساس عرضه و تقاضا در یک بازار رقابتی و شفاف انجام میشود و همین موضوع باعث شده که قیمت ها بدون واسطه و صرفا بر اساس تقاضایی که صورت میگیرد خرید و فروش شود.
تحلیلگر بازارهای مالی ادامه داد: یکی از مزایای بورس کالا این است که واسطههای بازارهای آزاد حذف میشود و همین واسطهها باعث نوسانات قیمت و ایجاد حباب قیمتی در بازار است و این حباب از طریق بورس کالا شکسته خواهد شد.
درعلی امنیت حقوقی و قانونی موجود در بورس کالا را از مزیت های دیگر این بستر دانست و گفت: بورس کالا تحت نظارت نهادهای قانونی و نظارتی هستند. این نظارتها شامل بررسی و تایید کیفیت محصولات، کنترل و نظارت بر فرایندهای خرید و فروش و پیگیری تخلفات احتمالی است. نقره عرضه شده در بورس کالا باید مطابق با استانداردهای جهانی و با کیفیت تعیین شده باشد این استاندارد ها شامل میزان خلوص نقره، وزن و کیفیت آن است که تحت نظارت مراجع معتبر قرار میگیرد.
وی افزود: نقره معمولا باید با درصد خلوص ۹۹.۹ درصدی در بورس کالا وارد شود و نکته حائز اهمیت این است که افرادی که در بورس کالا نقره خریداری میکنند دیگر درباره خلوص آن هیچ نگرانی نخواهند داشت. این موارد توسط کارشناسها بررسی شده و مورد تایید است و سرمایهگذاران با خیال راحت میتوانند خرید خود را انجام دهند.
تحلیلگر بازارهای مالی معاملات آتی را از دیگر مزیت های این فلز دانست و اظهار داشت: یکی دیگر از مزایایی عرضه نقره در بورس معاملات آتی است. زیرا نقره دنیایی از نوسان های قیمتی و سود و زیان های جذاب است و افراد معاملهگر میتوانند از نوسانات قیمتی ان فلز بهرهمند شوند.
صدایبورس