به گزارش صد آنلاین، بایدن مدتها به دلیل ترس از افزایش هزینههای انرژی، به خصوص در آستانه انتخابات ریاستجمهوری نوامبر، از انجام چنین اقدامی امتناع کرده بود. اما با کاهش قیمت نفت در بحبوحه اشباع عرضه جهانی و ترس از اینکه ترامپ ممکن است به دنبال وادار کردن اوکراین به یک توافق سریع با روسیه برای پایان دادن به جنگ تقریبا سه ساله باشد، دولت بایدن اکنون آماده اقدامات تهاجمیتر است.
این گمانه زنی ها نشان می دهد چگونه تیم بایدن در حالی که آماده خروج است، برای مقابله با روسیه، تمایل بیشتری به ریسک دارد؛ به خصوص که تلاشهای قبلی برای سرکوب درآمدهای انرژی کرملین، نتایج متفاوتی به همراه داشت و میانگین قیمت بنزین در آمریکا به پایینترین سطح خود از اواسط سال ۲۰۲۱ رسیده است. دولت بایدن در هفتههای پایانی عمر خود، همچنین به دنبال افزایش حمایتهای نظامی و مالی از اوکراین در بحبوحه پرسشهایی درباره تعهد ترامپ به ادامه حمایت آمریکا است.
آمریکا، واردات نفت روسیه را ممنوع کرده است، اما محدودیتهای جدید علیه صادرات نفت روسیه ممکن است شامل حذف خریداران خارجی نفت خام این کشور باشد که سیاست دو سال اخیر علیه مسکو بر سر جنگ در اوکراین را دستخوش تغییر خواهد کرد.
منابع آگاه اظهار کردند دولت بایدن همچنین سرگرم بررسی تحریمهای جدید علیه ناوگان نفتکشهایی است که روسیه از آن برای انتقال نفت خود استفاده میکند. محدودیتهای جدید علیه ناوگان موسوم به سایه، ممکن است در هفته های آینده رونمایی شود.
اتحادیه اروپا سرگرم برنامه ریزی اقدامات مشابهی در مورد ناوگان سایه روسیه قبل از پایان سال است. همچنین انتظار می رود که این بلوک افراد درگیر در تجارت نفت روسیه را هدف قرار دهد.
یکی از مدلهای تحریمهای گستردهتر آمریکا میتواند اعمال محدودیتهایی مشابه محدودیتهای نفت ایران باشد. در این صورت، خریداران نفت با مجازات آمریکا مواجه خواهند شد. با توجه به اینکه کشورهای قدرتمند از جمله هند و چین، مصرف کنندگان بزرگ نفت خام روسیه هستند، چنین اقدامی سرشار از ریسک خواهد بود.
چنین محدودیتهایی می تواند قیمت نفت را افزایش دهد و باعث فشار اقتصادی جهانی شود. قیمتهای معاملات آتی نفت خام از اواسط اکتبر، در بازه محدودی قرار داشته است و شاخص بینالمللی نفت برنت کمتر از ۷۵ دلار در هر بشکه معامله میشود، در حالی که در ماههای پس از آغاز جنگ اوکراین، قیمت آن بیش از ۱۲۰ دلار بود
این امر همچنین باعث شعلهور شدن تنشها با دشمنان و هم پیمانان آمریکا میشود که واشنگتن به کمک آنها میخواهد صادرات کالاهای حساسی مانند تراشهها و سایر فناوریهایی که به ماشین جنگی روسیه کمک میکند را محدود کند.
بایدن تا به امروز، محدودیتها علیه تجارت نفت روسیه را محدود کرده بود تا مانع آشفتگی بازارهای جهانی شود. اگرچه ارزش تجارت نفت دریابرد روسیه تحت تاثیر مکانیزم سقف قیمت گروه نفت برای فروش نفت روسیه به کشورهای دیگر که از دسامبر سال ۲۰۲۲ اجرایی شد، کاهش یافت اما از آن زمان، بهبود یافته است.
اقدام جدید به دنبال محدودیتهایی صورت خواهد گرفت که آمریکا، ماه گذشته، علیه گازپروم بانک اعلام کرد. این بانک آخرین موسسه مالی بزرگ روسیه بود که از مجازاتها معاف شده بود. دولت بایدن از بیم ایجاد آشفتگی در بازارهای جهانی کالاها، تصمیم گرفته بود تحریمی را علیه این بانک اعمال نکند، زیرا کشورهای اروپایی از آن برای پرداخت هزینه گازی که همچنان از روسیه خریداری میکنند، استفاده میکنند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، مجارستان و همچنین سایر کشورهایی که به واردات گاز روسیه متکی هستند، هشدار داده اند که تصمیم آمریکا، خطری بالقوه برای امنیت انرژی دارد. ترکیه نیز به دنبال معافیت از تحریمهای آمریکا است.