به گزارش صد آنلاین، همسان سازی حقوق بازنشستگان برای خیلی از مردم سوالهای زیادی را ایجاد کرده است. همسان سازی حقوق بازنشستگان یکی از موضوعات مهمی است که هر روزه برای تمامی افراد سوالهای زیادی را ایجاد کرده است.
همسان سازی حقوق بازنشستگان به معنای افزایش دستمزد افراد در طول سال میباشد. همسان سازی حقوق بازنشستگان برای تمامی افراد بسیار اهمیت دارد. ذهن مردم درگیر موضوعات مربوط به این موضوع میباشد. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر اندیشه قرن را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
خبر خوش مجلس درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان و فرهنگیان بازنسشسته رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با اعلام اینکه در جلسه امروز این کمیسیون با وزیر کار سه تصمیم درخصوص اجرای قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان گرفته شد، گفت: ابتدا اینکه دولت سریعا از باقیمانده ۵۰ همت تأمین شده برای اجرای این قانون، برای صدور سایر احکام صندوقهای مرتبط اقدام کند و دیگر اینکه طی حداکثر ۱۰ روز آینده یا از طریق سران قوا یا از طریق ارسال لایحه به مجلس برای برای تأمین کسری منبع همسانسازی -که ۲۵ همت- است مجوز بگیرد تا به ۷۵ همت تصویب شده در قانون برسد.
علی بابایی کارنامی، نماینده مردم ساری و میاندورود و رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در تشریح نشست امروز این کمیسیون با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در جلسه امروز کمیسیون اجتماعی با احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با موضوع متناسبسازی حقوق بازنشستگان، علاوه بر وزیر و اعضای کمیسیون، علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس، رئیس سازمان برنامه و بودجه و بعضی نمایندگان از کمیسیون های دیگر حضور داشتند و دغدغههای وزیر و سازمان برنامه و بودجه درخصوص اجرای قانون همسانسازی بازنشستگان را شنیدیم.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با اعلام اینکه در این جلسه سه تصمیم درخصوص اجرای قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان گرفته شد، اضافه کرد: ابتدا اینکه دولت سریعا از باقیمانده ۵۰ همتی که برای همسانسازی حقوق بازنشستگان در سال اول برنامه هفتم توسعه تأمین شده است، برای صدور سایر احکام صندوقهای مرتبط -صندوق فولاد و صندوق بازنشستگی کشوری- اقدام کند.
بابایی کارنامی با اشاره به اینکه طبق قانون بودجه ۱۴۰۳، ۷۵ همت برای اجرای قانون همسانسازی بودجه در اولین سال اجرای برنامه هفتم پیشرفت پیشبینی شده است، تصریح کرد: در همین راستا دومین تصمیمی که در جلسه امروز گرفته شد این بود که دولت طی حداکثر ۱۰ روز آینده یا از طریق سران قوا یا از طریق ارسال لایحه به مجلس برای تأمین کسری منبع همسانسازی که ۲۵ همت است مجوز بگیرد تا به ۷۵ همت تصویب شده در قانون برسد. وی تصریح کرد: با این تفاسیر بازنشستگان عزیز اطمینان داشته باشند که تا پایان سال پرداختها برای همه انجام خواهد شد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در بیان تصمیم دیگری که در جلسه امروز این کمیسیون با وزیر کار اتخاذ شد هم عنوان کرد: برای سال آینده هم برای اجرای قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان ۱۵۰ همت نیاز است که در بودجه ۱۴۰۴ دیده شده و منابع تأمین آن پیشبینی خواهد شد.
مطابق مصوبه ۱۱ شهریور هیات وزیران، در جزء ۶ ماده یک آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان، واژه «خالص» حذف و عبارت «پس از کسر حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد با رعایت بند «ث» تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور» اضافه میشود. به عبارت دیگر برداشت از واژه « مابه التفاوت» در این اصلاحیه تغییر کرده است. پیش از این مابه التفاوت به معنای اختلاف رقم بین مبلغ حقوق بازنشستگی هر فرد با ۹۰ درصد میانگین مبلغ «خالص» حقوق و فوق العادههای مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز بود که این برداشت به اختلاف رقم بین مبلغ حقوق بازنشستگی هر فرد با ۹۰ درصد میانگین مبلغ حقوق و فوق العادههای مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز «پس از کسر حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد» تغییر کرد.
چگونگی اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان از ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی پاییز سال گذشته و در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم، بندی را مصوب کرد که بر اساس آن و با هدف برقراری عدالت و ایجاد تناسب بین دریافتی شاغلان و بازنشستگان، باید حقوق بازنشستگان معادل ۹۰ درصد حقوقِ شاغلان مشابه و همتراز خود در دولت باشد. براساس این مصوبه، دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه اقدام به افزایش حقوق بازنشستگان نمایند؛ این افزایش در سال نخست (۱۴۰۳) معادل ۴۰ درصد و در سالهای دوم و سوم هر یک ۳۰ درصد مابهالتفاوت حقوق شاغلان و بازنشستگان افزایش خواهد یافت تا به ۹۰ درصد یاد شده برسد. با اصرار مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی قانون بودجه ۱۴۰۳ دولت نیز با اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان با شرط تامین منابع از ابتدای سال جاری موافقت کرد و مجلس نیز برای تامین منابع ۵۰ هزار میلیاردی آن، یک درصد بر مالیات بر ارزش افزوده افزود.
همانطور که پیشبینی میشد، این مصوبه امید زیادی در جامعه بازنشستگی کشور ایجاد کرد و تصور میشد این متناسب سازی از ابتدای سال ۱۴۰۳ اجرایی شود اما متاسفانه پیش بینیها درست از آب در نیامد و رفت و برگشت چندباره مصوبه برنامه هفتم بین مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، تبدیل شدن آن به قانون را به تاخیر انداخت، به طوری که این قانون تازه در تیرماه امسال به دستگاههای اجرایی ابلاغ شد./ حادثه 24