به گزارش صد آنلاین، دی ماه پارسال بود که اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان از سرقت از موزه هنرهای تزیینی ایران که در کلانشهر اصفهان واقع است، خبر داد؛ در این اتفاق، چند شیء معاصر دارای ارزش هنری از گنجینه موزه مذکور به سرقت رفت. به گفته مسوولان اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان، این سرقت از طریق نفوذ از ساختمان مجاور موزه هنرهای تزیینی که در حال مرمت بود، انجام شد و پس از آن با تشکیل پرونده قضایی در کوتاهترین زمان ممکن، موضوع در دستور کار یگان حفاظت میراث فرهنگی استان قرار گرفت.
با گذشت حدود ۱۰ ماه از سرقت مذکور، فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان اصفهان امروز(شنبه) از شناسایی و دستگیری سارقان موزه هنرهای تزیینی ایران در اصفهان خبر داد. به گفته علی قربانپور، از سال گذشته و با توجه به درگیری سارقان با نیروی یگان محافظ موزه هنرهای تزیینی، سرنخهای بهجا مانده با همکاری نیروی انتظامی استان بهویژه اداره آگاهی مورد بررسی و پیگیری قرار گرفت. فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان اصفهان اعلام کرد: پلیس، دیشب و بامداد امروز در طی عملیات کمین موفق به دستگیری سارقان و کشف اموال مسروقه از آنان شد. قربانپور اظهار کرد: سارقان مذکور در یک عملیات پیچیده پلیسی با همکاری یگان حفاظت میراث فرهنگی و اداره آگاهی استان، کلانتری ۱۶ اصفهان و همچنین کلانتری مرکزی شهر بهارستان، دستگیر و همراه با اموال مسروقه کشف شده تحویل مقامهای قضایی شدند.
روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان به نقل از فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان اعلام کرد که اموال کشف شده با توجه به بازگشایی موزه هنرهای تزیینی ایران به زودی در معرض دید علاقهمندان به میراث فرهنگی و گردشگری قرار خواهد گرفت. موزه تاریخی هنرهای تزیینی ایران پنجشنبه هفته گذشته( هشتم آذر) پس از انجام مرمت های اساسی، بازگشایی شد. موزه هنرهای تزیینی ایران در عمارت تاریخی «رکیب خانه» اصفهان واقع است. عمارت رکیبخانه مربوط به نگهداری یراقآلات اصطبل سلطنتی در دوران صفویه بود و در دوران قاجار نیز بعنوان محل زندگی «ظلالسلطان» حاکم اصفهان مورد استفاده قرار میگرفت. در سال ۱۳۷۵ با انتقال حدود چهار هزار قطعه شی از موزه هنرهای تزیینی ایران در تهران به اصفهان، این موزه مورد بهره برداری قرار گرفت. اشیاء این موزه متعلق به دوران صفویه، قاجار و معاصر و مربوط به هنرهای سنتی در هفت بخش نگارگری و مینا، آثار فلزی، آثار چوبی(مُنبت و مُعرق)، نقاشی رنگ روغن و جلدهای لاکی، سُفالینه، منسوجات و نُسخ خطی و کتابت است.
منبع : حادثه 24