آخرین اخبار
۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۰
ترامپ ادعا می کند می‌تواند جنگ بین روسیه و اوکراین را در یک روز حل کند
بازدید:۴۹۸
صد آنلاین | کارولین لیویت سخنگوی مطبوعاتی ستاد انتخاباتی ترامپ روز یکشنبه به شبکه فاکس نیوز گفت که رئیس جمهور جدید در هفته‌ اول ده‌ها فرمان اجرایی صادر خواهد کرد.
کد خبر : ۱۲۵۷۱۴

 

 
 
 

به گزارش صد آنلاین،  دونالد ترامپ گفته بود در صورت پیروزی در انتخابات دیکتاتور نخواهد بود به جز روز اولی که وارد کاخ سفید می‌شود.

 

 

 

بر اساس گفته‌های این سیاستمدار جمهوری‌خواه او در روز نخست کارهای زیادی برای انجام دادن خواهد داشت. از اخراج دسته جمعی مهاجران و پایان جنگ اوکراین تا عفو افرادی که در جریان شورش ۶ ژانویه ۲۰۲۱ نقش داشتند.

کارولین لیویت سخنگوی مطبوعاتی ستاد انتخاباتی ترامپ روز یکشنبه به شبکه فاکس نیوز گفت که رئیس جمهور جدید در هفته‌ اول ده‌ها فرمان اجرایی صادر خواهد کرد. اما چه اقداماتی از سوی ترامپ اولویت خواهند داشت و او در این رابطه چه کارهایی را انجام خواهد داد؟

عفو حمله‌کنندگان به ساختمان کنگره

بیش از ۱۵۰۰ نفر از زمان حمله طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره که تقریباً چهار سال پیش رخ داد، تحت پیگرد قانونی قرار گرفته‌اند. ترامپ این افراد را «وطن پرستانی فوق‌العاده» نامیده و وعده داد بود در اولین روز بازگشت خود به کاخ سفید تلاش خواهد کرد آنها را عفو نماید.

به عنوان رئیس‌جمهور، ترامپ می‌تواند هر فردی را که در دادگاه‌های فدرال، دادگاه عالی منطقه کلمبیا یا در دادگاه‌های نظامی محکوم شده باشد، عفو کند. او می‌تواند با دستور به دادستان کل، روند پیگرد قانونی علیه شورشیان را متوقف کند.

ترامپ در ماه مارس در شبکه‌های اجتماعی نوشته بود که مایل است بسیاری از این افراد را عفو کند هرچند نمی‌تواند برای تک تک آنها چنین قولی بدهد چرا که احتمالا برخی از آن افراد کارهایی خارج از کنترل انجام داده‌اند.

 

از بین بردن «دولت پنهان»

ترامپ احتمالا اصلاحات و شاید حتی یک زلزله اساسی در دولت فدرال انجام دهد. کاری که او آن‌را از بین بردن «دولت فدرال» نامیده است. او قصد دارد تعداد نیروی کار فدرال که مدت‌هاست آن را یک هزینه غیرضروری می‌داند را به شکل قابل توجهی کاهش دهد. او مدعی است که گروهی از افراد که هدفشان نابودی دولت است در مشاغل دولتی پنهان شده‌اند.

درون دولت، صدها کارمند سیاسی وجود دارند که با تغییر دولت‌ها می‌آیند و می‌روند. همچنین ده‌ها هزار کارمند تکنوکرات وجود دارند که تحت نظر دولت‌های دموکرات و جمهوری‌خواه کار می‌کنند. این افراد به عنوان کارمندان غیرسیاسی تلقی می‌شوند که تخصص و تجربه‌شان به عملکرد پایدار دولت کمک می‌کند.

ترامپ می‌خواهد برخی از این کارمندان را به مشاغل سیاسی تبدیل کند تا اخراج و جایگزینی آن‌ها آسان‌تر شود. او این کار را با احیای یک فرمان اجرایی ۲۰۲۰ به نام «برنامه F» انجام خواهد داد. این دستور شامل حذف حمایت‌های شغلی از کارکنان فدرال و ایجاد یک طبقه جدید از کارمندان سیاسی بود. این قانون می‌تواند حدود ۵۰ هزار نفر از ۲.۲ میلیون کارمند غیرنظامی فدرال را تحت تأثیر قرار دهد.

بایدن در ژانویه ۲۰۲۱ این دستور را لغو کرد. اما کنگره نتوانست لایحه‌ای برای حفاظت از کارکنان فدرال تصویب کند. دفتر مدیریت نیروی انسانی در بهار گذشته قانونی را علیه طبقه‌بندی مجدد کارکنان تصویب کرد، بنابراین ممکن است ترامپ مجبور شود ماه‌ها یا حتی سال‌ها برای لغو آن تلاش کند.

ترامپ به‌ویژه بر کسانی که او «بوروکرات‌های فاسد» و همچنین «نیروهای مفسد در دستگاه‌های امنیت ملی و اطلاعاتی» می‌نامد تمرکز خواهد کرد. علاوه بر اخراج‌ها، ترامپ می‌خواهد علیه کارمندان دولتی که اطلاعات را به خبرنگاران درز می‌دهند، اقدامات سختگیرانه‌ای انجام دهد.

 

اعمال تعرفه بر کالاهای وارداتی، به ویژه از چین

ترامپ در طول کمپین خود وعده داد که بر کالاهای وارداتی، به‌ویژه از چین، تعرفه اعمال خواهد کرد. او معتقد است که این تعرفه‌ها می‌توانند مشاغل تولیدی را در ایالات متحده حفظ کنند، کسری بودجه فدرال را کاهش دهند و به پایین آوردن قیمت مواد غذایی کمک کنند. او همچنین آن‌ها را به عنوان بخش مرکزی از برنامه امنیت ملی خود مطرح کرده است.

ترامپ چند هفته قبل در یک تجمع در میشیگان گفت: «تعرفه‌ها بهترین چیزی هستند که تا به حال اختراع شده‌است.» او تعرفه‌های مختلفی پیشنهاد داده است، از جمله تعرفه ۱۰ درصدی برای تمامی کالاهای وارداتی، تعرفه ۶۰ درصدی برای کالاهای چین، و تعرفه ۲۵ درصدی برای تمامی کالاهای وارداتی از مکزیک در صورتی که این کشور در زمینه اخراج مهاجران از آمریکا به مکزیک با واشینگتن همکاری نکند.

ترامپ احتمالاً برای اعمال این تعرفه‌ها نیازی به تأیید کنگره نخواهد داشت، همان‌طور که در سال ۲۰۱۸ تعرفه‌هایی بر واردات فولاد و آلومینیوم اعمال کرد.

 

لغو حمایت‌ها از دانش‌آموزان دگرباش جنسی

ترامپ در طول کمپین اعلام کرد که در اولین روز ریاست جمهوری خود، تغییرات دولت بایدن در حمایت از دانش‌آموزان دگرباش جنسی را لغو خواهد کرد. مخالفت با حقوق ترنسجندرها بخش مهمی از پیام پایانی کمپین او بود. او وعده داده که در روز اول این تغییرات را لغو کند و تأکید کرد که او این قدرت را دارد که بدون نیاز به تأیید کنگره عمل کند.

ترامپ در یک تجمع در ویسکانسین گفته بود: «در روز اول یک دستور اجرایی جدید امضا خواهم کرد که بودجه فدرال هر مدرسه‌ای را که نظریه انتقادی نژادی، جنون ترنسجندر، و محتوای نامناسب نژادی، جنسی یا سیاسی را به کودکان ما تحمیل می‌کند، قطع خواهد شد.»

 

افزایش تولید نفت و گاز

ترامپ قصد دارد سیاست‌های اقلیمی که برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای تصویب شده‌اند، معکوس کند. او قول داده است که در روز اول ریاست جمهوری خود تولید سوخت‌های فسیلی آمریکا را افزایش دهد و به «حفاری، حفاری و حفاری» گسترده بپردازد. او همچنین گفته که خیلی سریع بار دیگر آمریکا را از توافق اقلیمی پاریس خارج خواهد کرد.

او همچنین به دنبال بازگشایی مناطق قطبی برای حفاری نفت است و ادعا می‌کند که این اقدام هزینه‌های انرژی را کاهش خواهد داد.

 

حل و فصل جنگ روسیه و اوکراین

ترامپ بارها ادعا کرده که می‌تواند جنگ بین روسیه و اوکراین را در یک روز حل کند. او گفته که این کار را پس از ملاقات با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، انجام خواهد داد. ترامپ بارها گفته که می‌خواهد به کشته شدن روس‌ها و اوکراینی‌ها را پایان دهد و مدعی است که ظرف یک روز آن‌را به نتیجه خواهد رساند.

 

آغاز اخراج دسته‌جمعی مهاجران در آمریکا

ترامپ بارها گفته است که در روز نخست حضورش در کاخ سفید بزرگترین برنامه اخراج در تاریخ آمریکا را اجرا خواهد کرد تا به گفته او «جنایتکاران» از کشور خارج شوند.

آقای ترامپ گفته که از قانون دشمنان بیگانه استفاده خواهد کرد که به رئیس‌جمهور اجازه می‌دهد هر کسی را که شهروند آمریکا نیست و از کشوری می‌آید که در حال جنگ یا در معرض حمله است، اخراج کند.

ترامپ همچنین به استفاده از گارد ملی برای کمک به اجرای این برنامه اشاره کرده و گفته که هزینه این طرح اهمیتی ندارد چرا که به گفته او «وقتی قاچاقچیان و جنایتکاران در کشور جولان می‌دهند و مردم را نابود می‌کنند، دیگر چاره‌ای نیست.»

البته مشخص نیست او تحت چه ساز و کاری قصد دارد دست به اجرای چنین برنامه‌ای بزند منتقدان می‌گویند اجرایی شدن آن چندان ساده و عملی به نظر نمی‌رسد.

 

 
اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها
خودروسازی بزرگ کشور در حاشیه | ریخت و پاش در زامیاد | هشت نفر در جایگاه قائم مقامی با حقوق های نجومی