به گزارش صد آنلاین ، سلسله نشستهای حکمرانی فرهنگی در محل ستاد سمنهای شهر تهران و با حضور سیداحمد علوی عضو شورای اسلامی شهر تهران و رئیس ستاد سمنهای شهر تهران و دکتر محمود صلاحی از مدیران اسبق فرهنگی شهر تهران و کارشناس مسائل فرهنگی افتتاح شد.
دکتر سید احمد علوی در این نشست به تببین نظام حکمرانی در شهر تهران پرداخته و به مسائل و موانع حکمرانی مطلوب در شهر تهران در حوزه فرهنگ پرداختند.
علوی گفت: حکمرانی با مدیریت متفاوت است، در حکمرانی سایر عوامل دخیل و موثر نیز هماهنگ و همسو با حاکمیت حرکت می کنند اما در مدیریت صرفاً اجزای اداری تحت امر در مسیر مورد نظر حرکت می کنند.
رئیس ستاد سمن های شهر تهران با تاکید بر ظرافت های کار فرهنگی در شهر تهران افزود: اگر به دنبال نظام حکمرانی فرهنگی درستی در شهر تهران باشیم باید همه اجزا را ببینیم، برای هماهنگی آنها برنامه داشته باشیم و پیش زمینه و هدف و فرآیند تعریف کنیم.
علوی گفت: مقوله های فرهنگی تصمیمات آنی نمیپذیرد و باید برای مقولات فرهنگی پیش زمینه های پیش از اجرای سیاست ها تعریف و جامعه را اقناع کرد.
دکتر محمود صلاحی نیز در این نشست به تعریف علمی دو مقوله حکمرانی و فرهنگ پرداخت و از تلقی اشتباهی که نسبت به دو مقوله وجود دارد گفت.
صلاحی گفت: کار فرهنگی را همه میگویند بلدیم که اولین و اشکال اساسی در حمکرانی فرهنگی می باشد، حکمرانی منشوری تدوین می کند که مدیران بر اساس آن مدیریت می کنند که از کارهای پراکنده نتیجه واحد گرفته شود.
وی افزود: فرهنگ محور و علل الاصول و زیر بنای هر چیزی است در عصر کنونی که عصر زندگی اجتماعی است، نیاز به فرهنگ است که در راستای حکمرانی فرهنگی ایجاد می گردد.
صلاحی به انتقاد از موازی کارها در این عرصه پرداخت و نبود حکمرانی فرهنگی مشخص در شهر تهران را علت آن دانست.
در حکمرانی فرهنگی مطلوب تراز انقلاب اسلامی
مديران فرهنگی کنش گرا هستند نه واکنش گرا
دبیر علمی سلسله نشست های حکمرانی فرهنگی نیز از اهمیت این موضوع بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری گفت و زیربنا بودن مسئله فرهنگ در میان نظام مسائل شهر تهران را علت برگزاری این نشست ها در ستاد سمن های شهر تهران عنوان کرد و گفت : در حکمرانی فرهنگی مطلوب تراز انقلاب اسلامی مديران فرهنگی کنش گرا هستند نه واکنش گرا.
وی افزود: بناست تا هر دو هفته یکبار در ستاد سمن های شهر تهران سلسله نشست های حکمرانی فرهنگی شهر تهران با حضور مهمانان ویژه به بررسی بخشی از ابعاد این مسئله محوری بپردازد و امیدواریم خروجی مباحث علمی کاربردی این نشست ها در تفکرات و برنامه ریزی وتصمیم سازی مدیران ارشد و میانی و کارشناسان فرهنگی تاثیر گذارد و افق دید آن ها در ماموریت های فرهنگی بر محور حکمرانی فرهنگی قرار بگیرد.
دبیر علمی سلسله نشست های حکمرانی فرهنگی نزدیک تر شدن مفاهیم حکمرانی فرهنگی تا عملیات فرهنگی ، افزایش سرانه شاخص فرهنگی نظیر ؛ قانون مداری، صبر ، حفظ محیط زست ، صبر و خویشتن داری و کنترل خشم و افزایش مدارا در بین مردم ، کاهش زود باوری و نظایر آن و بررسی اتفاقات و تغییرات فرهنگی در شهر تهران را از از ویژگی این سلسله نشست ها برشمرد.
گفتنی است دومین نشست حکمرانی فرهنگی شهر تهران سه شنبه هشتم آبان ماه 1403 در ستاد سمن های شهر تهران از ساعت 15 الی 17 برگزار خواهد شد .
پایان خبر /2111ش