به گزارش صد آنلاین، بیستوپنجم خردادماه بود که «مجید. الف» به همراه برادر همسرش اواخر شب برای شنا و آبتنی به یکی از استخرهای منطقه قاسمآباد میروند. ساعتی از این حادثه نگذشته بود که ناگهان نجاتغریقها متوجه غرقشدن فردی میشوند و بلافاصله او را از استخر بیرون میکشند و عملیات احیا را آغاز میکنند. دقایقی بعد آمبولانس پیکر نیمهجان این جوان سیویک ساله را به بیمارستان ناظران منتقل میکند و عملیات تخصصی احیا آغاز میشود.
اما باوجود تلاش کادر درمان، این جوان که ساعت ۲۳ به بیمارستان رسیده بود پس از چندین بار انجام عملیات احیای قلبی-ریوی، جان خود را از دست میدهد. همان زمان با شکایت خانواده مرحوم، پروندهای در دادسرای عمومی و انقلاب مشهد گشوده میشود و قاضی صادق صفری، بازپرس جنایی، دستورات ویژهای را برای مشخص شدن علت مرگ این فرد صادر میکند. با انتقال پیکر متوفی به پزشکی قانونی، اقدامات لازم انجام میشود و پس از پیگیریهای چند ماهه، سرانجام در روزهای گذشته کارشناسان این سازمان علت دقیق مرگ را غرقشدگی اعلام کردند.
پیگیریهای قضایی در این پرونده با شکایت پدر متوفی آغاز شد. مرد میانسال با حضور در دادسرا از مسئولان استخر به علت اهمالکاری شکایت کرد. این فرد در برابر بازپرس جنایی مدعی شد که پسرش دارای یک پسر ششماهه است و نه تنها شنا بلد بوده است، بلکه هیچگونه سابقه بیماری و همچنین مصرف موادمخدر نداشته است و آن شب با برادر همسر سیسالهاش به استخر رفته بودند.
در پیگیری پرونده از «امیر»، برادر همسر متوفی، به عنوان شاهد دعوت شد تا آنچه در استخر رخ داده بود، بازگو کند. با حضور این فرد در دادسرا، وی اعلام کرد: «آن شب با مجید به استخر رفته بودیم. هنوز ۱۵ دقیقه تا پایان شیفت استخر مانده بود که ناگهان متوجه غیبت مجید شدم. فکر کردم داخل اتاق سونا یا جکوزی است، آنجا هم رفتم، ولی پیدایش نکردم.
مقابل سرویس بهداشتی و دوشها هم رفتم و داشتم صدایش میزدم که یک نفر از درون استخر با صدایی بلند داد کشید: «نجاتغریق». صدا را که شنیدم با سرعت به سمت استخر رفتم و دیدم مجید را کنار استخر خوابانده و دو نفر هم در حال احیای او بودند. یکی از نجاتغریقها بدنش کفی بود و دیگری به گفته خودش زمان حادثه لباس تنش بوده است. بعد هم با آمدن آمبولانس اورژانس او را به بیمارستان بردند.»
یکی دیگر از شاهدان، نجاتغریق این استخر بود که در لحظه حادثه در محل بوده است. او نیز با حضور در دادسرا در پاسخ به پرسشهای بازپرس جنایی مدعی شد: «من در حال انجام وظیفه در قسمت کمعمق و سوناها بودم و تخلیه سوناها را انجام میدادم که یکی از همکارانم داد کشید: «غریق». بلافاصله به کمکشان رفتم و مرحوم را از آب بالا آوردیم. در معاینات اولیه متوجه شدیم که غریق ضربان قلب و تنفس ندارد، برای همین عملیات احیای قلبی را آغاز کردیم. یکی از همکارانمان مردم را متفرق کرد و عملیات نجات ادامه یافت. در ادامه خودم را به قسمت اداری رساندم و با اورژانس تماس گرفتم. چند دقیقه بعد آمبولانس اورژانس آمد و این فرد را تحویل اورژانس دادیم.»
اولین فردی که به عنوان متهم به دادسرا فراخوانده شد، مدیریت استخر بود. این فرد که احتمال قصور او و همکارانش وجود داشت، درباره اتفاقهای آن شب بیان کرد: «۲۵ خرداد، ساعت ۲۲:۳۰ مرحوم با همراهی برادر همسرش در استخر دچار حادثه میشود. ضمن انجام عملیات احیا، این فرد به بیمارستان ناظران منتقل شد. طی صحبت با همراه مرحوم مشخص شد که او دچار بیماری قلبی بوده است و قبل از مراجعه به استخر نیز درگیری ذهنی از سمت همسرش داشته است.»
پیگیری پرونده پزشکی از سوی پزشکان بیمارستان ناظران که پیکر نیمهجان جوان را تحویل گرفته بودند نیز نشان داد که «مجید الف» ساعت ۲۳، به بیمارستان ناظران منتقل شده و بلافاصله عملیات ریکاوری قلبیتنفسی انجام شده است، اما دوباره دچار تشنج شده و عملیات احیای قلبی آغاز شده، ولی علیرغم تلاش کادر درمان، متأسفانه در ساعت ۲۳:۴۵ فوت کرده است.
طی همین هفته پس از مدتها کار کارشناسی از سوی متخصصان سازمان پزشکی قانونی خراسانرضوی، نتایج تحقیقات به صورت رسمی به دادستانی اعلام شد و کارشناسان این سازمان اعلام کردند: «علت فوت با غرقشدگی و عوارض آن مطابقت دارد. در آزمایشهای سمشناسی، سم، دارو یا الکل در حد قابل تشخیص داده نشد.»
در پایان، پرونده یکی از حادثهدیدگان استخرهای مشهد با مقصر شناختهشدن تیم نجاتغریق این مجموعه و مسئولان استخر همراه شده است که این افراد باید در راستای قصور خود در پرونده پاسخگو باشند.
مهر