صادقی کارشناس مسکن با بیان اینکه در حال حاضر همزمان با اتمام فصل نقل و انتقال ما شاهد کاهش میزان معاملات مسکن به ویژه در بخش اجاره هستیم گفت: در این ایام با توجه به کمبود عرضه مسکن بسیاری از مالکان به دنبال افزایش نرخهای اجاره خود هستند که میتوان از طریق سامانه خودنویس این نرخها را کنترل کرد.
وی ادامه داد: بررسیها طی یک سال گذشته حاکی از آن بوده است که بسیاری از قراردادهای مسکن شفاف انجام شده و بخش زیادی از مشکلاتی که پیش از این بدون سامانه خودنویس برای مستاجران ایجاد شده بود برطرف شده است.
کارشناس مسکن اظهار کرد: از خرداد ماه سال گذشته بخش زیادی از انحصارهای که در بازار مسکن ایجاد شده بود برطرف شده و ما شاهد رونق در قراردادهای مسکن هستیم و میزان قراردادهای اجاره مسکن به بیش از ۳میلیون فقره رسیده است.
صادقی با بیان اینکه در سالهای گذشته بسیاری از مستاجران هزینههای میلیونی برای ثبت قرارداد و دریافت کد رهگیری پرداخت میکردند گفت: خوشبختانه با راه اندازی سامانه خودنویس این هزینهها به صفر رسیده است.
او با اشاره به اینکه همزمان با راه اندازی سامانه خودنویس بازار خرید وفروش مسکن هم به سمت رونق در حرکت است گفت: در حال حاضر با اجرای این سامانه روند ثبت قراردادها صعودی شده و آمارها حاکی از آن است که تعداد این قراردادهای خرید وفروش مسکن به بیش از یک میلیون فقره رسیده است.
وی اظهار کرد: تمامی معاملات مسکن در سامانه خودنویس شفاف شده و در حال حاضر مستاجران دیگری نیاری ندارند که برای دریافت کد رهگیری و همچنین بارگذاری آن برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن هزینهای پرداخت کنندبنابراین دریافت ودیعه مسکن از طریق این سامانه خودنویس رایگان شده است.
کارشناس مسکن با بیان اینکه دولت و وزارت راه وشهرسازیباید هرچه سریعتر سامانه خودنویس را تداوم دهد گفت:: دولت باید هرچه سریعتر استفاده از سامانه خودنویس را توسعه دهد و آن را تداوم بخشد تا در بازار اجاره سال آینده بتوانیم این بازار را به سمت رونق هدایت کنیم.
وی ادامه داد: در قانون جهش تولید مسکن هم اعلام شده است که دولت باید هرچه سریعتر زمینه را برای رونق بازار اجاره مسکن فراهم کند تا از این طریق خیال مستاجران راحت شود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان