به گزارش صد آنلاین، هسته زردآلو میتواند از تشکیل سلولهای سرطانی در بدن پیشگیری کند. این نکته را ادوارد گریفین، 30 سال پیش در کتاب «جهان عاری از سرطان» نوشت. او میگوید که این حقیقت به دلیل سود مالی فراوان ناشی از درمان سرطان مخفی نگه داشته شده بود
شرکتهای تولید کننده داروهای سرطان سالانه بیش از 200 میلیارد دلار سود کسب میکنند. بنابراین طبیعی است که آنها برخی از حقایق را از عموم مردم پنهان کنند
در ادامه به مهمترین فواید هسته زردآلو اشاره شده است.
۱- جلوگیری و درمان سرطان
هسته زردآلو سرطان را درمان میکند و از بدن در برابر آسیب رادیکالهای آزاد محافظت میکند. این هسته سرشار از آنتی اکسیدان است که به از بین بردن التهاب در بدن کمک میکند.
هسته این میوه سرشار از ویتامین B17 است که در پیشگیری از سرطان موثر است و به از بین بردن سلولهای سرطانی نیز کمک میکند. به خاطر داشته باشید که هسته زردآلو نباید به صورت خودسر یا بدون مشورت با پزشک برای درمان سرطان مصرف شود.
۲- سلامت قلب
یکی دیگر از ترکیبات مفید موجود در هسته زردآلو، اسید پانگامیک است که مصرف آن خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. مصرف این ماده موجب کاهش فشار بر سیستم عروقی میشود و به کاهش فشار خون و جلوگیری از سکته و حملات قلبی نیز کمک میکند.
۳- سلامت سیستم تنفسی
مطالعات نشان میدهد که مصرف هسته زردآلو برای سلامت سیستم تنفسی مفید است و به از بین بردن مخاط کمک میکند. مواد فعال موجود در این دانه برای کاهش حساسیت آلرژیها و همچنین کاهش حملات آسم و التهاب گلو کمک میکند.
۴- سلامت سیستم گوارش
هسته زردآلو سرشار از چربیهای سالم، پروتئین و فیبر است که مصرف آن به افزایش احساس سیری کمک میکند. در هر دانه زردآلو ۵ درصد فیبر وجود دارد که به حذف سموم و بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک میکند. مصرف هسته زردآلو موجب بهبود حرکات روده و علائم گوارشی مثل یبوست، نفخ، گرفتگی عضلات شکم و اسهال میشود.
۵- سلامت پوست
در بسیاری از لوسیونها، کرمها و صابونهای مراقبت از پوست از هسته زردآلو میشود. این هسته خاصیت لایه برداری دارد و به حذف سلولهای مرده پوست کمک میکند. استفاده از ترکیب پودر هسته زردآلو و روغن زیتون موجب بهبود وضعیت پوستی و جوانسازی پوست میشود و برای حذف سلولهای مرده پوست مفید است.
۶- کاهش فشار خون
هسته زردآلو سرشار از تیامین است و مصرف آن موجب کاهش فشار خون میشود. هسته این میوه سرشار از امگا ۳ است و از همین رو در کاهش فشار خون و بهبود گردش خون مفید است.
۷- درمان آرتریت
مصرف دانه زردآلو موجب کاهش التهاب در بدن میشود و در سم زدایی بدن و کاهش درد در بیماران مبتلا به آرتریت مفید است. مطالعات نشان میدهد که مصرف دانه زردآلو میتواند درد را در بیماران مبتلا به آرتریت کاهش دهد.
۸- افزایش استحکام استخوانها
دانه زردآلو سرشار از کلسیم است و مصرف آن به بازسازی سلولهای استخوانی و افزایش تراکم استخوانها کمک میکند.
۹- درمان گوش درد
هسته زردآلو حاوی ویتامین B17 است و از همین رو مصرف آن به کاهش التهاب و درد گوش کمک میکند. مصرف هسته زردآلو به کاهش عفونت گوش و بیماریهای مربوط به گوش کمک میکند و برای بهبود بیماریهای ویروسی نیز مفید است.
۱۰- جلوگیری از خستگی
هسته زردآلو سرشار از آهن و فسفر است و مصرف آن به افزایش انرژی و رفع خستگی کمک میکند. آهن موجود در هسته زردآلو برای جلوگیری از کم خونی و افزایش حجم خون مفید است.
مضرات هسته زردآلو
هر چند هسته زردآلو فواید زیادی برای سلامت دارد، اما مصرف زیاد آن میتواند عوارض جدی برای بدن ایجاد کند. هسته زردآلو بافت پرزداری دارد و از همین رو اگر پوست نازک روی آن را جدا نکنید، ممکن است موجب تحریک گلو و خفگی شوند. هسته زردآلو حاوی مقدار کمی سیانید است و نباید به مقدار زیاد مصرف شود.
هر چند میزان سیانید موجود در هسته زردآلو کم است، اما اگر آن را به مقدار زیاد مصرف کنید، ممکن است دچار مشکل شوید. یکی از مضرات هسته تلخ زردآلو این است که میزان سیانید یا همان سیانور موجود در آن بیشتر است و از همین رو باید با احتیاط مصرف شود.
در این مقاله به مهمترین خواص و مضرات مصرف هسته زردآلو اشاره شده است. مصرف مغز هسته زردآلو به مقدار محدود از سردی بدن بعد از خوردن زردآلو جلوگیری میکند و برای سلامت قلب و تنظیم فشار خون نیز مفید است.
اما به خاطر داشته باشید که اگر بیشتر ۱ تا ۲ عدد هسته زردآلو در روز استفاده کنید، ممکن است دچار مشکلات جدی و مسمومیت شوید.