به گزارش صد آنلاین، بر اساس قوانین فرانسه، دوروف را میتوان تا ۹۶ ساعت پس از دستگیری برای بازجویی در بازداشت نگه داشت. دفتر دادستانی پاریس در بیانیهای اعلام کرد که حکم بازداشت دوروف عصر دوشنبه به مدت ۴۸ ساعت تمدید شد. دفتر دادستانی در بیانیه قبلی گفته بود پس از آن، مقامات باید او را آزاد یا متهم کنند.
دوروف روز شنبه در فرودگاه لو بورژه در خارج از پاریس هنگام بازگشت از جمهوری آذربایجان بازداشت شد. او به ۱۲ فقره جرم متهم شد که شامل ادعاهایی مبنی بر استفاده از پلتفرم او برای فروش مواد و قاچاق مواد مخدر، سوء استفاده جنسی از کودکان، کلاهبرداری، تشویق تراکنشهای جرایم سازمانیافته و امتناع از به اشتراک گذاشتن اطلاعات یا اسناد در صورت الزام قانونی است.
دستگیری وی در فرانسه خشم روسیه را برانگیخت و برخی از مقامات دولتی، آن را با انگیزه سیاسی و اثبات استاندارد دوگانه غرب در مورد آزادی بیان خواندند.
بنیانگذار تلگرام مدت هاست که نگرانی مقامات اروپایی را برانگیخته است. به گزارش وال استریت ژورنال، تلفن دوروف در سال ۲۰۱۷ توسط سرویسهای اطلاعاتی فرانسه و امارات هک شد. حق بشر برای آزادی بیان از دیرباز مورد توجه هیچکس در اروپا نبوده است.
در آن زمان، هک تلفن دوروف با این واقعیت توجیه میشد که گروه تروریستی داعش میتوانست از تلگرام برای برنامه ریزی حملات تروریستی استفاده کند - بنابراین از دیدگاه فرانسه، این تصمیم یک ضرورت بود و با بهترین نیت توجیه میشد. این احتمال وجود دارد که حتی در آن زمان پاریس شروع به جمع آوری لیستی از اتهامات علیه بنیانگذار پیام رسان تلگرام کرد. بدیهی است که غرب میخواهد تلگرام را کنترل کند.
ایرنا