آخرین اخبار
۰۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۵
چگونه جنگ و مواد مخدر در اسرائیل در هم تنیده شده‌اند/ گزارش لوموند
بازدید:۲۰۲
صد آنلاین | روزنامه لوموند در مطلبی به قلم ژان پیر فیلیو تاریخ‌نگار و استاد دانشگاه علوم پاریس در مطلبی درباره چالش‌های اسرائیل در بازه زمانی آینده نزدیک، جنگ و مواد مخدر را دو چالش عمده اسرائیلی ها می‌داند که می‌توانند در آینده نزدیک موجودیت اسرائیل را با تهدیدات فراوانی مواجه کنند. این نویسنده و استاد دانشگاه بر این باور است که برخلاف اخلاق‌گرایی سخت‌گیرانه پیشگامان صهیونیسم [که حتی ورودی‌های جوامع مختلف به اسرائیل را در سال‌های اول اشغال فلسطین و شکل‌گیری اسرائیل مورد معاینه و بررسی دقیق اخلاقی و پزشکی قرار می‌دادند]؛ این روزها اعتیاد رواج عجیب و شدیدی در اسرائیل دارد و به‌خصوص از هفتم اکتبر 2023 به بعد مصرف مواد مخدر ابعاد هشداردهنده‌تری به خود گرفته- که تا حدی است که می‌تواند موجودیت اسرائیل را مورد تهدید قرار دهد.
کد خبر : ۱۰۸۱۸۷

به گزارش صد آنلاین،  روزنامه لوموند در مطلبی به قلم ژان پیر فیلیو تاریخ‌نگار و استاد دانشگاه علوم پاریس در مطلبی درباره چالش‌های اسرائیل در بازه زمانی آینده نزدیک، جنگ و مواد مخدر را دو چالش عمده اسرائیلی ها می‌داند که می‌توانند در آینده نزدیک موجودیت اسرائیل را با تهدیدات فراوانی مواجه کنند. این نویسنده و استاد دانشگاه بر این باور است که برخلاف اخلاق‌گرایی سخت‌گیرانه پیشگامان صهیونیسم [که حتی ورودی‌های جوامع مختلف به اسرائیل را در سال‌های اول اشغال فلسطین و شکل‌گیری اسرائیل مورد معاینه و بررسی دقیق اخلاقی و پزشکی قرار می‌دادند]؛ این روزها اعتیاد رواج عجیب و شدیدی در اسرائیل دارد و به‌خصوص از هفتم اکتبر 2023 به بعد مصرف مواد مخدر ابعاد هشداردهنده‌تری به خود گرفته- که تا حدی است که می‌تواند موجودیت اسرائیل را مورد تهدید قرار دهد.

 نخستین امواج مهاجران به فلسطین، در سال‌های آغازین قرن گذشته، اغلب متقاعد شده- یا خودشان را متقاعد کرده- بودند که آن‌ها به نوعی نشان‌دهنده برتری غربی نسبت به انحطاط شرق هستند. این تعصب منجر به بیزاری عجیب آن‌ها از حشیش شده بود که با این که بیشتر در سوریه و لبنان تولید می‌شد، اما محبوبیت اصلی‌اش در مصر بود- و ممنوعیت خرید و فروش و مصرف حشیش در این کشور، بدون این‌که نقش و تاثیری در محدود کردن مصرف انبوهش داشته باشد، تنها و تنها باعث افزایش قیمت آن شده بود!

اگرچه فلسطین صرفاً یک قلمرو ترانزیتی برای شبکه‌های مختلف قاچاق بود، اما در سال 1938 محبوب‌ترین روزنامه عبری‌زبان ملی‌گرایان عرب را به «مصرف حشیش و سایر مواد مخدر» متهم کرده- و به عبارت بهتر آن‌ها را «مشتی حشیشی» نامیده بود. در ادامه چنین طرز فکری بود که دولت اسرائیل در بدو تاسیس در سال 1948 نیز ممنوعیت مواد مخدر و به‌خصوص حشیش را نهادینه و قانونی کرد- که البته این امر شش سال بعد، زمانی که پلیس در بین گروه‌های کوچکی از مهاجران مراکشی موفق به کشف حشیش شد، بحث‌های شدیدی را به وجود آورد.

تغییر لبنان

پیروزی اسرائیل در جنگ شش روزه 1967 که به اشغال سرزمین فلسطینی اورشلیم شرقی، کرانه باختری و غزه منجر شد؛ مصادف و هم‌زمان با ظهور فرهنگ هیپی در جامعه اسرائیلی‌ها بود. در آن موقع اسرائیل شاهد سیل جوانانی بود که پس از اتمام خدمت سربازی خود (سه سال برای مردان و دو سال برای زنان) تصمیم گرفتند چندین ماه را در هند بگذرانند- که عملا یک زیارت روانگردان محسوب می‌شد و به عنوان دروازه‌ای برای فرار جوانان از ورود به زندگی کاری در اسرائیل عمل می‌کرد. از آن‌جا هم بود که خرده فرهنگی که استفاده از «داروها و مواد مخدر ملایم» را عادی‌سازی می‌کرد، به تدریج پا گرفت.

حمله اسرائیل به لبنان در سال 1982 به تولیدکنندگان حشیش لبنانی اجازه داد دسترسی بسیار بسیار راحت‌تری به بازار اسرائیل داشته باشند؛ و این موجب ارزان‌تر شدن روزافزون شاهدانه- ماده اصلی حشیش یا ماری‌جوانا- و ادامه افزایش محبوبیت آن در جامعه اسرائیل شد. در سال 1983، حجم مواد مخدری که از لبنان به اسرائیل وارد می‌شد؛ بالغ بر 700 متریک تن حشیش و نیم متریک تن هروئین تخمین زده می‌شد. بر اساس یک مطالعه نیز که در سال 1988 به انجام رسیده بود؛ تخمین زده می‌شد که از هر 10 بزرگسال اسرائیلی یک نفر مصرف‌کننده معمولی و از هر 100 نفر نیز یک نفر معتاد وابسته به مواد مخدر است.

این آمار که در قیاس با دیگر نقاط جهان نشان‌دهنده یک جامعه دور از مواد مخدر بود، اما در سال‌های اخیر کاملا تغییر کرده و حالا شاهد مصرف بی‌رویه مواد مخدر در بین اسرائیلی‌ها و به خصوص جوانان اسرائیلی هستیم. اتفاقی که به‌خصوص از هفتم اکتبر 2023 به بعد ابعاد هشداردهنده‌تری به خود گرفته- و میزان شیوع مواد مخدر در بین صهیونیست‌ها تا حدی بالا رفته که می‌تواند موجودیت اسرائیل را مورد تهدید قرار دهد.

مهر

 

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها