به گزارش صد آنلاین، درسانههای اسرائیلی در گزارشهایی از افزایش اختلافات و چنددستگیها میان نهادهای نظامی و سیاسی در خصوص دستیابی به توافق آتشبس و تبادل اسرا در نوار غزه خبر دادند.
روزنامه اسرائیلی «ماکور ریشون» در بیان جزئیات این اختلافات نوشت: «سرنوشت کل جنگ در خطر است، نه فقط سرنوشت اسیران. نهادهای امنیتی و نظامی خواهان آتشبس موقت هستند در حالی که مخالفان این توافق تاکید دارند هرگونه توقف جنگی در مرحله کنونی یک فاجعه خواهد بود.»
ماکور ریشون افزود:« بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل به این نتیجه رسیده است که منافع اسرائیل مستلزم ماندن ارتش در محورهای فیلادلفیا و نتساریم است اما نهادهای امنیتی و نظامی معتقدند بدون آن هم میتوان به اهداف خود دست یابیم.»
به نوشته این روزنامه، «یکی دیگر از موارد مهمی که ستاد کل ارتش میخواهد از این توافق منتفع شود،، آتشبس است، زیرا اسرائیل به شدت به آن نیاز دارد تا به صورت جدی به جبهه شمال فکر کند و وضعیت خود را برای رویارویی در آنجا سازماندهی کند.»
ماکور ریشون تصری کرد: « باید به این سوالات پاسخ داده شود که پیروزی مطلق اساسا چیست؟ راهکار دائمی برای نوار غزه که نتانیاهو برای آن رویاپردازی میکند، چیست؟آیا وی واقعا طرحی برای بازگرداندن امنیت و ساکنان شهرکها به الجلیل دارد؟»
اختلافات موجودیت اسرائیل را تهدید میکند
در همین ارتباط «آری شاویت»، روزنامهنگار روزنامه ماکور ریشون درباره «از هم پاشیدگی سریع وحدت داخلی که در آغاز جنگ در اسرائیل رخ داد»، نوشت: «وضعیت با بازگشت منازعه اسرائیلی-اسرائیلی خطرناک شده است.»
شاویت اظهار داشت: «ماحصل 15 سال حکومت نتانیاهو بر اسرائیل قدرت نیست، بلکه ضعف اسرائیل است.»
وی افزود: «ما بر لبه پرتگاه ایستادهایم و هر لحظه یک جنگ منطقهای با شدت کم میتواند به یک جنگ منطقهای با شدت بالا و فراگیر تبدیل شود، ما آمادگی آن را نداریم، فرهنگ اتهامزنی در این ساعت سرنوشتساز، ویرانگر و کشنده است.»
اختلافات عمیق
شبکه آمریکایی سی ان ان روز گذشته وجود شکاف و اختلاف نظر عمیق بین مسئولان امنیتی اسرائیل و کابینه نتانیاهو را تایید کرد در حالی که اعضای کابینه وی از هرگونه امضای توافق آتشبس انتقاد میکنند.
این شبکه آمریکایی افزود: رسانههای اسرائیل به نقل از مقامات امنیتی، نتانیاهو را به خرابکاری در مذاکرات متهم میکنند.
سی ان ان اظهار داشت: حتی اگر توافقی حاصل شود – که هنوز قطعی نیست – ممکن است فقط چند هفته طول بکشد و اسرائیل دوباره جنگ در غزه را از سربگیرد چرا که تل آویو آماده موافقت با آتش بس دائمی نیست.
سنگاندازیها و مانعتراشیهای نتانیاهو در مسیر مذاکرات با مطرح کردن خواستهها و شروط جدید نه تنها انتقاد مقامات بین المللی را به همراه داشته، بلکه در داخل اسرائیل هم باعث بروز موجی از اعتراضات شده است.
این انتقادات پس از آن مطرح میشود که نتانیاهو اعلام کرد ارتش رژیم صهیونیستی همچنان کریدور فیلادلفیا در مرز میان غزه و مصر را تحت کنترل خواهد داشت؛ اقدامی که به معنای شکست مذاکرات صلح خواهد بود.
مهر