آخرین اخبار
۲۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۶
بازدید:۱۱۶
وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد که نتانیاهو طرح پیشنهادی آمریکا برای رفع اختلاف در مذاکرات آتش‌بس در غزه را پذیرفت و توپ رسیدن به توافق را در زمین حماس انداخت.
کد خبر : ۱۰۶۵۴۶

 آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه در تل آویو به خبرنگاران درباره مذاکرات جاری آتش بس غزه گفت که اسرائیل پیشنهاد رفع اختلاف مورد حمایت آمریکا برای آتش بس را پذیرفته است و حماس نیز موظف است که همین کار را انجام دهد.

وزیر خارجه دولت دموکرات جو بایدن همچنین گفت: دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل "بسیار سازنده" بود.

بلینکن بر تعهد آمریکا به امنیت اسرائیل بار دیگر تاکید کرد و افزود: «این تعهدی است که ما هر روز از ۷ اکتبر به آن عمل کرده ایم.»

وزیر خارجه آمریکا ادامه داد که به زودی به مصر و قطر سفر خواهد کرد تا برای آتش بس غزه تلاش کند. آمریکا بر حمایت قاطع از اسرائیل تاکید کرد.

وزارت امور خارجه آمریکا نیز اعلام کرد که آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه این کشور در دیدار با اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم اسرائیل در تل آویو، بار دیگر بر حمایت آمریکا از اسرائیل و ضرورت توافق درباره غزه تاکید کرد.

ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه روز دوشنبه به وقت محلی در بیانیه‌ای گفت: وزیر خارجه آمریکا بر تعهد قاطعانه آمریکا به امنیت اسرائیل و تلاش برای تنش زدایی در منطقه تاکید کرد.

او افزود: وزیر امور خارجه آمریکا بر نیاز فوری به نهایی کردن توافق آتش‌بس که منجر به آزادی گروگان‌ها، افزایش کمک‌های بشردوستانه و مهیا کردن شرایط برای ثبات منطقه‌ای گسترده‌تر می‌شود، تاکید کرد.

شبکه العربی، جزئیاتی از پیشنهادات واشنگتن را منتشر کرد که براساس آن، درباره محور فیلادلفیا مذاکرات فنی انجام خواهد گرفت. در طرح مذکور، گفتگو درباره بازسازی نوار غزه در مرحله دوم مذاکرات پیش بینی شده است. همچنین بر ایجاد سازوکار نظارتی برای بازگشت آوارگان به شمال نوار غزه تاکید شده است.

شبکه المیادین نیز به نقل از یک منبع آگاه فلسطینی خبر داد که پیشنهاد جدید آمریکا با پیشنهادات مورد توافق قبلی طرفین، کاملا متفاوت است و پیشنهاد جدید آمریکا، براساس طرح ماه می‌استوار و با شروط و خواسته‌های جدید رژیم اسرائیل متناسب است.

این منبع فلسطینی افزود: پیشنهاد جدید آمریکا، مشابه موضع رژیم اسرائیل و خواسته‌های جدید بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم است. در این پیشنهاد، آتش بس دائمی و همیشگی در نوار غزه، گنجانده نشده است.

به گفته این منبع، براساس طرح پیشنهادی آمریکا، آتش بس دائم در نوار غزه در مرحله دوم و در چارچوب یک سقف مشخصی مورد مذاکره قرار خواهد گرفت و در صورتی که حماس با خواسته‌های اسرائیل موافقت نکند، این رژیم مرحله دوم جنگ را از سر خواهد گرفت.

این منبع فلسطینی آگاه از روند مذاکرات همچنین گفت: در پیشنهاد آمریکا، خروج فراگیر اسرائیل از نوار غزه، پیش‌بینی نشده است. همچنین، محور فیلادلفیا، همچنان در اشغال اسرائیل خواهد بود و فقط از شمار نیرو‌های این رژیم در این منطقه کاسته خواهد شد. براساس طرح واشنگتن، تقاطع نتساریم، همچنان تحت اشغال اسرائیل خواهد بود و این رژیم، ضمن در اختیار داشتن کنترل آن، اقدام به رصد حرکت فلسطینی‌ها از طریق آن خواهد کرد.

به گفته او، در پیشنهاد آمریکا، اسرائیل از حق مخالفت با آزادی حداقل یکصد اسیر فلسطینی برخوردار خواهد بود. همچنین براساس این پیشنهاد، شمار زیادی از اسرای فلسطینی آزاد شده در چارچوب تبادل اسرا، به خارج از فلسطین تبعید خواهند شد. همچنین ارائه کمک‌ها به نوار غزه با موافقت همه طرف از جمله حماس با کلیه بند‌های توافق مشروط شده و مذاکرات درباره بازسازی و پایان محاصره نوار غزه پس از ارزیابی نتایج مرحله اول انجام خواهد گرفت.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

عملیات طوفان الاقصی که پس از سال‌ها جنایات رژیم اسرائیل علیه مردم مظلوم فلسطین صورت گرفت، منجر به کشته شدن ۱۱۳۹ اسرائیلی شد. وزارت بهداشت غزه نیز اعلام کرد که از ابتدای جنگ غزه (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون شمار شهدای نوار غزه به ۴۰ هزار و ۵ نفر و تعداد زخمی‌ها نیز به ۹۲ هزار و ۴۰۱ نفر رسید.

با گذشت بیش از ۱۰ ماه از حمله رژیم اسرائیل، بخش وسیعی از نوار غزه در بحبوحه محاصره فلج‌کننده و انسداد ورود مواد غذایی، آب تمیز و دارو‌ها ویران شده است.

اسرائیل در دادگاه بین المللی دادگستری (ICJ) به نسل‌کشی متهم شده است. دیوان مذکور به رژیم اسرائیل دستور داد که به سرعت حملات خود در شهر جنوبی رفح، جایی را که بیش از یک میلیون فلسطینی قبل از حمله به آن در ۶ مه (۱۷ اردیبهشت) به آنجا پناه برده بودند، متوقف کند.

با وجود درخواست میانجیگران از جمله مصر، آمریکا و قطر برای توقف خصومت‌ها و دستیابی به آتش‌بس و توافق تبادل اسرا، تل آویو همچنان به حملات مرگبار خود علیه غزه ادامه می‌دهد. تاکنون مذاکرات میان حماس و اسرائیل با میانجیگری مصر و قطر و مشارکت آمریکا برای برقراری آتش بس در غزه و تبادل اسرا میان دو طرف به هیچ نتیجه‌ای نرسیده است.

اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و مذاکره کننده این جنبش برای توافق آتش بس، بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد که برای حضور در مراسم تحلیف ریاست جمهوری مسعود پزشکیان به تهران آمده بود، به شهادت رسید. یحیی السنوار که اسرائیل معتقد است حملات ۷ اکتبر (۱۵ مهر) را سازماندهی کرد، پس از ترور اسماعیل هنیه در تهران، به عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس منصوب شد.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها