به گزارش صد آنلاین ، پس از پایان جنگ دو کره، کره جنوبی زیر چتر هستهای امریکا بود، ولی حالا کرهایها به این نتیجه رسیدهاند که بدون داشتن سلاح هستهای مختص به خودشان، امنیتشان مقابل همسایه شمالی تأمین نمیشود.
از زمانی که جنگ میان دو کره در سال ۱۹۵۳ بهواسطه آتشبسی شکننده به پایان رسید، شهروندان کره جنوبی تحت توافقات با امریکا مبنی بر دفاع از کشورشان در مواقع ضروری با تسلیحات هستهای زندگی کردهاند. همچنین «جو بایدن» رئیسجمهور ایالات متحده سال گذشته وعده داد که هرگونه حمله هستهای کره شمالی به نابودی حکومت آن منجر خواهد شد، که نشان از تداوم تعهد هستهای امریکا به سئول دارد، اما ظاهراً در حال حاضر اکثریت شهروندان در کره جنوبی ساز جدایی کوک کرده و میخواهند خودشان مستقلاً تسلیحات هستهای داشته باشند. به گزارش «جوان»، یک نظرسنجی در فوریه ۲۰۲۴ نشان میدهد درصد پاسخ دهندگانی که گفتهاند واشینگتن از کشورشان با سلاحهای هستهای دفاع خواهد کرد، حتی اگر کره شمالی بتواند با موشکهای هستهای به سرزمین اصلی ایالات متحده حمله کند، از ۵۱ درصد در سال گذشته به ۳۹ درصد کاهش یافته است. نظرسنجی دیگری که به مدت یک دهه به صورت سالانه انجام شده یک تغییر تاریخی را نشان میدهد و برای اولین بار تعداد بیشتری از شهروندان کره جنوبی در انتخاب بین حضور نیروهای امریکایی در خاک کره با داشتن سلاح هستهای، داشتن سلاح هستهای را انتخاب کردهاند.
برخی نظرسنجیهای دیگر نیز نشان میدهد که ۷۰ درصد از کل کره جنوبی از یک زرادخانه هستهای مستقل حمایت میکنند. نیویورکتایمز در گزارشی مینویسد: «وعدههای چند دههای امریکا نتوانسته در برابر اقدامات کره شمالی در راستای توسعه تسلیحات هستهای بازدارندگی ایجاد کند. کره شمالی تحت ریاست کیم جونگ اون دست به اقدامات تحریکآمیز بیشتری زده و موشکهای قدرتمندی را که توانایی رسیدن به ایالات متحده را دارند، آزمایش کرده است. کره جنوبی هم مدتهاست دنبال کردن برنامه تسلیحات اتمی را با توجه با سیاستهای منع اشاعه تسلیحات هستهای واشینگتن تابو تلقی کرده است. پیروزی احتمالی دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ امریکا موجب شده کره جنوبی ابراز نگرانی کند زیرا تعهد این رئیسجمهور سابق امریکا به اتحاد میان واشینگتن و سئول متزلزل بهنظر میرسد.» این روزنامه امریکایی اشاره میکند که در حال حاضر تعداد زیادی از افراد در کره جنوبی میخواهند کشورشان تسلیحات هستهای خودش را داشته باشد و برای محافظت به امریکا تکیه نکنند. نظرسنجیها نشان میدهند بسیاری از شهروندان کره جنوبی دیگر اعتمادی به چتر هستهای امریکا برای محافظت در برابر کره شمالی ندارند. آنها همچنین تردید دارند که آیا در صورت جنگ با کره شمالی، امریکا به کمک آنها خواهد شتافت یا خیر. «چئونگ سونگ چانگ» شخصی که گروهی متشکل از ۵۰تحلیلگر را رهبری میکند و آنها برای زرادخانه هستهای داخلی خود در کره جنوبی تلاش میکنند، میگوید: «ما نمیتوانیم توقع داشته باشیم و نباید از رئیسجمهور امریکا درخواست کنیم که از تسلیحات هستهای خود برای دفاع از یک متحد استفاده کند. ما باید خودمان از خودمان دفاع کنیم.»